Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες στην Ηλιούπολη





Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης εγκαινιάζει στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες». Κάθε Πέμπτη (και μέχρι τα τέλη του Μάη) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εικαστικό Θεανώ Χριστοπούλου και την ηθοποιό Αργυρώ Δημακέα να ζωντανεύουν εικόνες από τις σελίδες αγαπημένων βιβλίων.

Μέσα από την αφήγηση-δραματοποίηση, τα παιδιά θα δημιουργούν μια εικαστική κατασκευή, εμπνευσμένα από τις ιστορίες του κάθε βιβλίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γκρουπ των 25 ατόμων (μέγιστο) και αποκλειστικά σε μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων της Ηλιούπολης.

Για δηλώσεις συμμετοχής, τα σχολεία που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο τηλέφωνο 210-9948344.
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

«Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας», του Ντέιβιντ Μακ Κι (μετάφραση Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, εκδόσεις Πατάκης): Ο Έλμερ, ένα πολύχρωμο ελεφαντάκι, μαθαίνει στα παιδιά να σέβονται τη διαφορετικότητα κι εκείνα τον ζωντανεύουν με χρώματα και φαντασία.

Α΄-Β΄-Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«Το δάσος», της Εμάνουελ Γκρούντμαν (μετάφραση Μάνια Σωτηροπούλου, εικονογράφηση Ντένις Πούχον-Denis Poughon, εκδόσεις Πατάκης): Τα παιδιά γνωρίζουν τους θησαυρούς που κρύβει το δάσος, κατανοούν τη σημασία του στην κλιματική ισορροπία, μαθαίνουν τις αιτίες της αποψίλωσης των δασών και δημιουργούν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«Οδύσσεια», εκδόσεις Κόκκινος (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, εκδόσεις Βιβλιόφωνο): Υπάρχουν ήρωες που έγιναν ήρωες χωρίς να το κουνήσουν από την αυλή του σπιτιού τους. Κι άλλοι που για να τα καταφέρουν πήραν το δρόμο κι έφτασαν ως τα πέρατα του κόσμου. Τα παιδιά ταξιδεύουν μαζί με τον Οδυσσέα και ένα κουτί γίνεται το σκηνικό για τις περιπέτειές του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.