Χωριάτικη ταβέρνα “Ο ΣΤΕΛΙΟΣ” στον Άλιμο – τι λένε οι κριτικές




comfortfood:”Ανακαλυψα και εγω τον Στελιο τωρα τελευταια και τον εχω επισκεφτει 4-5 φορες. Το μαγαζι, καθαρη κρεατοταβερνα, αξιζει. Εχει ιστορια καμμια 35αρια χρονια, ομως εδω και 10 χρονια το ανελαβε ο γιος Στελιος (τεως χασαπης, αρα το κατεχει το θεμα) και το ανεβασε.”

pyrrixos:”Αν θα ξαναπήγαινα? Εγω θα ξαναπάω γιατί είναι κοντά στην περιοχή μου και έφαγα καλά. Αν αξίζει να κάνει κανείς ταξίδι από κάπου μακριά για την ταβέρνα αυτή, έγκειται στη διακριτική του ευχέρεια!!”

Διεύθυνση: Ιωνίας 198, Άλιμος
Τηλέφωνο: 210 9819014

http://www.ask4food.gr/estiatoria/13863-xoriatiki-taverna-o-stelios

Στοίχηση κατά: Ημερομηνία / Δημοτικότητα

31 Οκτ 2012Karpathios20

....

3.8+/-

6_thumb
Τον εμπιστεύονται
3
Έχει γράψει Κριτικές
5
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
4
Ευρώ/Άτομο
10-16

Μέσα στα καλύτερα ταβερνάκια που έχω πάει ποτέ. Κανένας συμβιβασμός σε γεύση και ποιότητα και ό,τι κι αν έχω δοκιμάσει είναι εκλεκτό!

Έχει κλασικές επιλογές ταβέρνας και πάντα στις πρώτες επιλογές μου είναι το κοντοσούβλι, το μπιφτέκι και τα παϊδάκια (τα μόνα που μου φάνηκαν κάπως ακριβά σχετικά με τις υπόλοιπες τιμές). Επίσης, η κλασική χωριάτικη είναι δυνατή, όπως και το σαγανάκι και τα τυροπιτάκια με φύλλο, εκτός από τις κλασικές μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες και το λουκάνικο. Το μόνο που δε μου άρεσε μια φορά που πήρα ήταν το ζυγούρι, αλλά γούστα είναι αυτά. Σημείωση: Μας έχει ενημερώσει ότι φέρνει τα κρέατα από Ήπειρο (τα καλύτερα κρέατα στην Ελλάδα αν και δεν κατάγομαι από εκεί), πράγμα που δίνει μία πρώτη αίσθηση του πόσο καλό κρέας έχει γενικά.

Οι τιμές πάντα πολύ καλές στο εύρος τιμής που έχω σημειώσει (10-16 ευρώ), αναλόγως τι θα πάρεις. Π.χ. όταν παίρνουμε κοντοσούβλι, σαλάτα χωριάτικη και μπιφτέκι (3 μπιφτέκια στο πιάτο με πατάτες τηγανητές) δίνουμε γύρω στα 12-13 ευρώ το άτομο.

Το περιβάλλον της ταβέρνας έχει πολύ χωριάτικο στυλ (με την καλή έννοια το λέω) με τζάκι και αντίστοιχο ντεκόρ και το σέρβις πολύ καλό. Γενικά το ταβερνάκι έχει περιβάλλον, ποιότητα φαγητού και τιμές καλής ταβέρνας εκτός πόλεως, αν και βρίσκεται στην Αθήνα.

....

3.0+/-
9_thumb
Τον εμπιστεύονται
57
Έχει γράψει Κριτικές
100
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Ανακαλυψα και εγω τον Στελιο τωρα τελευταια και τον εχω επισκεφτει 4-5 φορες. Το μαγαζι, καθαρη κρεατοταβερνα, αξιζει. Εχει ιστορια καμμια 35αρια χρονια, ομως εδω και 10 χρονια το ανελαβε ο γιος Στελιος (τεως χασαπης, αρα το κατεχει το θεμα) και το ανεβασε.

Ο χωρος του μεσα προσφατα ανακαινισμενος, ρουστικ, συμπαθης και χωρις δηθενιες σε βαζει στο νοημα του τι θα επακολουθησει. Καλη μασα γιατι εδω ειναι νοικοκυραιοι !!! Συμπαθεστατος και ησυχος και ο εξω χωρος, οτι πρεπει για καλοκαιρινες ηρεμες βραδυες.

Σουπερ κοντοσουβλι χοιρινο και ζυγουρι (το δευτερο πολυ σπανιο στην Αθηνα) ζουμερα και γευστικα και τα δυο, λουκανικο ΑΑΑ, απο τα καλυτερα μπιφτεκια της Αττικης, αρνισια συκωταρια σε μπουκιες στα καρβουνα μαζι με νεφρακια κλπ πραγματικο γλυκισμα και με ελαχιστο λιπος, καλο κεμπαπ σε τεραστια μεριδα, σουπερ αρνισιο σουβλακι επισης σε τεραστια μεριδα, παντσετα αγριογουρουνου μαριναρισμενη σε πικαντικα μπαχαρια (φυσαει) και απο τα καλυτερα παϊδια του λεκανοπεδιου.

Καλη και η σταβλισια του. Απο τα περιφερειακα, ωραια τηγανισμενες ροδελες πατατας, σαγανακι light στη σχαρα, φετα μπουγιουρντι εξτρα φορτε, ισορροπημενο τζατζικι με καλο γιαουρτι κλπ κλπ. Επιτελους και ενα μαγαζι στην Αθηνα που σερβιρει καυτερες πιπεριες μεριδα. Τα σαλατικα του επισης φρεσκοκομμενα και σωστα αρτισμενα παντα. Γενικα το φαι του αποπνει νοστιμια, νοικοκυροσυνη και καθαριοτητα, κατι δυσυτχως δυσευρετο στις μερες μας. Τα δε κρασακια του (λευκο και κοκκινελι) ευπιοτα και συμπαθεστατα.

Παρ’ οτι το μαγαζι ειναι μεγαλο και γεμιζει ακομα και τις καθημερινες, το service ειναι επαγγελματικο, γρηγορο και με χαμογελο.

Οι δε τιμες του λογικοτατες γι΄αυτο που προσφερει, με 20 ευρω το ατομο θα φας καλα και με 30 θα σκασεις.

Respect στον Στελιο !!

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
4
30 Ιαν 2012Aero

....

3.0+/-

9_thumb
Τον εμπιστεύονται
11
Έχει γράψει Κριτικές
51
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
2
Ευρώ/Άτομο
17-25

Τελευταία πηγαίνω αρκετά συχνά στο Στέλιο και έχω διαμορφώσει μια αρκετά σφαιρική – πιστεύω – άποψη για την κουζίνα του. Μετά από διάφορες δοκιμές τα πιάτα στα οποία έχω καταλήξει (και παίρνω πάντοτε) είναι:

– Κοντοσούβλι χοιρινό και ζυγούρι: τι να σας πω, για τους λάτρεις του σουβλιστού και τα δύο πιάτα είναι απίστευτα. Δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδοκιμάσεις. Βέβαια το ζυγούρι έχει μια ιδιαίτερη γεύση (πλησιάζει το κατσίκι) που σε πολλούς δεν αρέσει, αλλά ακόμα κι αυτοί οι λίγοι ικανοποιούνται με το χοιρινό. Πραγματικά νοστιμότατα και ζουμερά πιάτα, όπως πρέπει να είναι το κοντοσούβλι (γιατί έχω φάει κι άλλα που είναι θεόστεγνα). Βέβαια μην περιμένετε λίγα λιπαρά, αλλά αν πάτε εκεί για να περιορίσετε τις θερμίδες βρίσκεστε σε λάθος μέρος.

– Παϊδάκια κλασικά (αμνοερίφια…) και από αγριογούρουνο: και πάλι δεν ξέρεις ποιο να πρωτοφάς. Το αγριογούρουνο βέβαια πιο ιδιαίτερη γεύση, αλλά έχει αρέσει σε όλους όσους το δοκιμάζουν πρώτη φορά. Μάλιστα, αυτοί που δεν τρώνε αρνί/κατσίκι το προτιμούν. Και τα κλασικά παϊδάκια του όμως είναι μούρλια. Τι να λέμε, φοβερά πιάτα και τα δύο.

Πάντως κάθε φορά που πηγαίνω εκεί παίρνω τα παραπάνω πιάτα κι άντε καμιά πατατούλα και καμιά σαλάτα το πολύ. Το μαγαζί όμως είναι για κρέας και είναι κρίμα να φουσκώνεις με ορεκτικά. Έχω δοκιμάσει κι άλλα πιάτα που ήταν πολύ νόστιμα (και το λουκάνικο αν θυμάμαι καλά είναι φοβερό), αλλά τα παραπάνω είναι τα αγαπημένα μου. Προσοχή, για τα κοντοσούβλια καλό είναι να κάνετε κράτηση στα πιάτα γιατί τελειώνουν στο άψε σβήσε!

Από ‘κει και πέρα, τελευταία φορά πήραμε και κάτι τσίπουρα απόσταγμα, ό,τι πρέπει για κρύες μέρες!

Από χώρο πολύ συμπαθητικός, έχει μια χωριάτικη χροιά, ανάβει και τζάκι, γενικά πολύ αξιοπρεπής ταβέρνα. Το καλοκαιράκι μπορείς να κάτσεις κι έξω που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο βέβαια (η διακόσμηση αφορά το εσωτερικό), αλλά και πάλι είναι μια χαρά. Από το service επίσης κανένα παράπονο.

Από τιμές τώρα προσωπικά το βρίσκω τσιμπημένο. Βέβαια αυτό που ανεβάζει την τιμή είναι τα παϊδάκια που τα παίρνουμε με το κιλό, αλλά και πάλι τα θεωρώ ακριβά στη συγκεκριμένη ταβέρνα. Από την άλλη, όσες φορές έχουμε παραγγείλει πιο “συνετά”, δηλαδή παϊδάκια ως συνοδευτικά και κάποιο άλλο κυρίως πιάτο, η αλήθεια είναι πως ο λογαριασμός πέφτει αισθητά και έρχεται στο μέσο όρο (18 – 20 ευρώ). Αλλά όταν μένουμε στα παϊδάκια (που αυτό κάνουμε συνήθως)… ανεβαίνει ακόμα και πάνω από 25 καμιά φορά.

Βέβαια είναι γεγονός πως τα κρέατά του τα θεωρώ πραγματικά πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ταβέρνες γι’ αυτό και όταν θέλω να πάω σε ταβέρνα πάω εκεί. Με καλύτερες τιμές όμως (στα παϊδάκια τουλάχιστον) θα πήγαινα πιο εύκολα.

Γενικά είναι απ’ τις ταβέρνες που πιστεύω πως αξίζει κάποιος να επισκευθεί ακόμα κι αν μένει μακριά…

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
3
11 Σεπ 2011pyrrixos

....

2.8+/-

9_thumb
Τον εμπιστεύονται
17
Έχει γράψει Κριτικές
36
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο

Επίσκεψη 09/09/11
Ο “Στέλιος” είναι μια ταβέρνα στον Άλιμο,σε αρκετά κεντρικό σημείο,επί της Λεωφόρου Ιωνίας.Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και σε γενικές γραμμές το ίδιο και το παρκάρισμα.Έχει μια αρκετά μεγάλη αίθουσα και το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια και έξω.

Η ταβέρνα ειναι για αρκετά χρόνια στην περιοχή,και έχει πάντα αρκετό κόσμο,πράγμα που σημαίνει ότι για στα πλαίσια μιας ταβέρνας της γειτονιάς,αυτό που κάνει το κάνει αρκετά καλά.Ο ίδιος ο χώρος είναι ουδέτερος και καθόλου δήθεν.

Η εξυπηρέτηση είναι αρκετά γρήγορη και ευγενική.Οι σερβιτόροι είναι επαρκείς σε αριθμό και αρκετά γρήγοροι στη δουλειά τους.
Η ποιότητα του φαγητού είναι αρκετά καλή.

Παραγγείλαμε μια σαλάτα χωριάτικη,επαρκή σε ποσότητα,συκώτι καλά μαγειρεμένο,φέτα ψητή(βέβαια προέκυψε στην πορεία μπουγιουρντί,δηλ με σαλτσα κα πιπεριές,το οποίο εμένα μου άρεσε γιατί ήταν πικάντικο,αλλά ένας από την παρέα παραπονέθηκε γιατί δεν το περίμενε),σαγανάκι,πατάτες τηγανητές φρεσκοψημένες,καντοσούβλι χοιρινό,μισό κιλό παϊδάκια,μισό κιλό πανσέτα αγριογούρουνο,το οποίο ήταν λίγο ήμερο για αγριογούρουνο,παρ’όλα αυτά γευστικό και τζατζίκι.Γενικά τα κρέατα ήταν καλά ψημένα και νόστιμα.

Στο δια ταύτα 4 άτομα μαζί με 4 coca-cola και δύο μπύρες πληρώσαμε 86 ευρώ με κέρασμα στο τέλος γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού και λουκουμάδες.Πιστεύω η τιμή ήταν αρκετά καλή,γιατί παραγγείλαμε αρκετα πράγματα μια και είμασταν 4 αντρες,3 από τους οποίους εξόχως πεινασμένοι, γι αυτό και το 3 στην τιμή-ποιότητα.

Αν θα ξαναπήγαινα? Εγω θα ξαναπάω γιατί είναι κοντά στην περιοχή μου και έφαγα καλά. Αν αξίζει να κάνει κανείς ταξίδι από κάπου μακριά για την ταβέρνα αυτή, έγκειται στη διακριτική του ευχέρεια!!

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
0
29 Ιούλ 2011billaros

....

2.8+/-

Thumb_papier-peint-edika
Τον εμπιστεύονται
3
Έχει γράψει Κριτικές
16
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο

εκανα το γυρο της αττικης να παω χτες για το χατιρι φιλου που μενει κοντα.
Μια ταβερνα πανω σε εναν αρκετα κεντρικο δρομο. Αρκετα καλος χωρος (το μεσα μαλλον ειναι ποιο καλα γιατι γλιτωνεις τη φασαρια του δρομου)και ευγενικο προσωπικο. Το κοινο μπαρμπαδες και οικογενειες, που σε προδιαθετει οτι δε θα την πατησεις…

Το μενου ειναι ταβερνιαρικο/ψητοπωλειο. Κοινως οτι ειναι της ωρας και κανα 2 μαγειρευτα.Επισης βαζει στα καρβουνα και ζαρζαβατικα αλα ιταλικα. Η ποιοτητα καλη (χωρις να τρελλαθουμε κιολας) και εντιμη σε σχεση με την τιμη. Μας κερασανε και γλυκακι στο τελος, και αποδειξουλα προβλεπομενη. σταβλισια,κεμπαπ, πατατες τζατζικι +κρασι και μπυρες 36 ευρα.
μια χαρα αν μενεις κοντα και πεινας!

Διάβασε περισσότερα http://www.ask4food.gr/estiatoria/13863-xoriatiki-taverna-o-stelios#ixzz2CK9hl6rW

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.