Απολαυστικό μοσχάρι με ρεβίθια




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Παραδοσιακή συνταγή που έμαθα από τη γιαγιά μου. Μακάρι να το κάνατε στη γάστρα…»
Ελένη Λεγάκη, Ηράκλειο Κρήτης

ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
– ½ κιλό ρεβίθια (ίσως και λίγα περισσότερα)
– 4 ώριμες ψιλοκομ. ντομάτες (ή κονκασέ)
– 2 ξερά ψιλοκομ. κρεμμύδια
– 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
– 1 κουτ. σούπας σόδα
– Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αφήνουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε μια κατσαρόλα με χλιαρό, αλατισμένο νερό, το πρωί το αδειάζουμε, περιχύνουμε τα όσπρια με τη σόδα, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για ακόμα μία ώρα να φουσκώσουν.

2. Κόβουμε σε μικρές μερίδες το κρέας, το ξεπλένουμε με άφθονο νερό, το στραγγίζουμε και έπειτα το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα δύο ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και στο τέλος τις ντομάτες και αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν. Μετά, αφού έχουμε τρίψει ελαφρά τα ρεβίθια σε πετσετούλα για να φύγουν οι πολλές φλούδες και τα έχουμε ξεπλύνει με νερό, τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τα ρεβίθια με νερό και μαγειρεύουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 40 περίπου λεπτά ώσπου να φύγουν τα πολλά υγρά (με χύτρα είναι πολύ πιο «γρήγορη» η διαδικασία, ενώ στη γάστρα θα κάνετε περισσότερες ώρες).

Χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά (χωρίς τη προετοιμασία των ρεβιθιών)
Μερίδες: 4-5

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.