Απάντηση της Μαρίας Ανδρούτσου στην ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων




 

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του Πρόεδρου κ. Γιώργου Μαγκλή και του Γραμματέα κ. Χρίστου Ευθυμίου του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου μας, με την οποία δεν καταγγέλλομαι απλώς, αλλά ουσιαστικά καθυβρίζομαι, με αφορμή τη δήθεν αποστολή στοιχείων των εργαζομένων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και αυτομάτως γεννήθηκαν μέσα μου διάφορα ερωτήματα.

Αναρωτιέμαι πώς διακινήθηκαν αυτά τα στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ημέρα κατάληψης και αποκλεισμού του γραφείου προσωπικού, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος των Υπαλλήλων.

Αναρωτιέμαι αν η αναφορά απλώς ότι στο Δήμο μας δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που να υπάγονται στις ρυθμίσεις μείωσης του προσωπικού, συνιστά υλοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης και της τρόικας!

Αναρωτιέμαι ποια αυτιά με άκουσαν να αποκαλώ τους υπαλλήλους του Δήμου Αγ. Δημητρίου «βολεμένους» και με βάση αυτό να διαγράφεται μονοκονδυλιά η πολυετής δράση μου στα κοινά της πόλης μας και οι προσπάθειές μου, όχι με κραυγές, αλλά με αποτελεσματικές δράσεις, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ως δήμαρχος, να σωθούν θέσεις εργασίας και να διασφαλιστούν εργασιακά δικαιώματα στο Δήμο μας. Θυμίζω: Δημοτική Επιχείρηση, Ωδείο, Σχολές Χορού, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Κοινωνική Υπηρεσία, στους Παιδικούς Σταθμούς, στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.

Αναρωτιέμαι αν έχω κάνει λάθη όταν ως εκπρόσωπος των πολιτών που είναι οι πραγματικοί εργοδότες του προσωπικού του Δήμου μας, έχω χειρισθεί αιτήματα του συλλόγου των εργαζομένων, που διαμορφώνονται στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης και αυτοκαθοριζόμενης, από την ηγεσία του σωματείου, συνδικαλιστικής ηθικής.

Αναρωτιέμαι αν η αγωνιστικότητα μονοπωλείται και μετριέται με την ακραία φρασεολογία της εν λόγω ανακοίνωσης ή με πράξεις ουσίας και αποτελεσματικότητας προς όφελος των εργαζομένων και του λαού της πόλης.

Αναρωτιέμαι ποιος και πώς δίνει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και άδειες συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Αναρωτιέμαι, τέλος, ποια συνδικαλιστική σκοπιμότητα και ανάγκη καταγραφής «αγωνιστικών ενσήμων» υπαγόρευσε αυτή την υπερφίαλη ανακοίνωση, που όχι μόνο βασίζεται πάνω σε ανακρίβειες και ψεύδη, αλλά ξεχειλίζει από έναν ανούσιο καταγγελτικό λόγο.

Η κριτική σας δεν με αγγίζει, κύριοι! Γιατί εγώ βασίζω την καθημερινή μου πορεία στα κοινά πάνω στην καθημερινή αυτοκριτική. Εσείς, άραγε, μπορείτε να λέτε το ίδιο;

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.