Ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας ζητά να στολιστεί η πόλη για τα Χριστούγεννα




Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας:

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε, κύριοι και κυρίες δημοτικοί σύμβουλοι,

«Είναι γνωστό ότι η Γλυφάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες Αγορές της Αττικής, αλλά δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει μαραζώνει και περισσότερο όπως και όλες οι Αγορές της χώρας. Τα τελευταία 2 χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης ο τζίρος των καταστημάτων της πόλης μας έχει μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 50 με 70%, έχουμε τουλάχιστον 120 ξενοίκιαστα καταστήματα, έχουν κλείσει δεκάδες επιχειρήσεις που είχαν την έδρα τους στην Γλυφάδα και έχουν απολυθεί εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Η Χριστουγεννιάτικη περίοδος ήταν πάντα περίπου το 20 με 30% του τζίρου του έτους για τα καταστήματα, όπως καταλαβαίνετε οι έμποροι της πόλης μας, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για μερική αναπλήρωση του χαμένου τζίρου και τόνωση της αγοραστικής κίνησης στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Μεγάλο ρόλο εκτός από τη οδυνηρή οικονομική κρίση που περνάμε, παίζει και η πολύ κακή ψυχολογία όλων μας. Είναι γνωστό ότι η Οικονομία και η Αγορά επηρεάζονται σε μεγάλο ποσοστό από τη καλή ή κακή ψυχολογία. Μπορούμε να προσπαθήσουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι Φορείς και οι Αρχές που εκπροσωπούμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Γλυφάδας να καλυτερέψουμε τη ψυχολογία των συνανθρώπων μας, τουλάχιστον για 15 μέρες και να φέρουμε τον κόσμο στην αγορά μας.

Κατανοούμε και καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά του Δήμου Γλυφάδας είναι σε δυσμενή θέση, αλλά ζητάμε την βοήθεια σας για την επιβίωση μας. Είναι επιτακτική ανάγκη η πόλη μας, να στολιστεί, να φωτιστεί και να διοργανωθούν εκδηλώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας, θα τοποθετήσει έγχρωμες αφίσες στα κλειστά καταστήματα, μεγέθους περίπου 7τμ, με χρηματοδότηση από την ΕΣΕΕ, το ΕΒΕΑ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Έτσι ώστε να κρύψουμε έστω και για λίγες μέρες τη θλιβερή αυτή εικόνα των κλειστών καταστημάτων. Επίσης θα κινητοποιήσουμε τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους της πόλης μας και σε ειδικά κιόσκια θα κερνάμε τον διερχόμενο κόσμο μελομακάρονα , κουραμπιέδες, χυμούς και άλλα γλυκίσματα.

Ζητάμε από το Δήμο Γλυφάδας

-Να φωτίσει με Χριστουγεννιάτικα Λαμπάκια Λευκά τύπου δίχτυ τουλάχιστον 300 δέντρα στη Γλυφάδα (Μεταξά, Λαζαράκη, Παπανδρέου, πλ. Εσπερίδων, Λαμπράκη, Κύπρου, Αρτέρμιδος, Γιαννιτσοπούλου)

– Να τοποθετηθούν φωτιστικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια στις κολώνες της πόλης

-Να στολιστεί Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και να τοποθετηθεί Φάτνη στην Λαμπράκη και στην Εσπερίδων αντίστοιχα

-Να τοποθετηθούν ηχεία και να παίζει Χριστουγεννιάτικη μουσική στη κεντρική αγορά

-Τις 2 Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα (23 και 30/12) να γίνουν 2 συναυλίες με νεανικούς καλλιτέχνες στην πλ. Εσπερίδων το μεσημέρι.

– Να διοργανωθούν εκδηλώσεις για τα παιδιά , τις μέρες και ώρες αιχμής της Αγοράς (π.χ. Άγιος Βασίλης για φωτογραφίες κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, ταχυδακτυλουργός , θέατρο δρόμου, animater με δώρο στα παιδιά μπαλονοκατασκευές , face painting κ.α.).

– Να γίνει ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ. Στην πλατεία Κατράκη να τοποθετηθούν παιχνίδια για τα παιδιά, Carousel , παγοδρόμιο, νερόμπαλες κ.α. παιχνίδια για παιδιά, με μικρό εισιτήριο προσυμφωνημένο με τον επιχειρηματία που θα επιλεγεί και τουλάχιστον 150 ελευθέρας για τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Το σύνθημα μας θα θέλαμε να είναι ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΛΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΚΕΡΝΑΜΕ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Ελπίζουμε και ευελπιστούμε στην πλήρη υποστήριξη του Δήμου μας.

Με εκτίμηση

Άννα Καυκά (πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας)

Πάνος Μιχαλόπουλος (γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.