Ο Δήμαρχος, μερικές χιλιάδες ευρώ και το μυστήριο της πλατείας




“Τα εν οίκω, μη εν δήμω” λέει το αρχαίο ρητό, αλλά στην περίπτωση του κ. Βαλασόπουλου τίποτε δεν μένει κρυφό, ιδίως όταν οι πολιτικής χροιάς προσωπικές διενέξεις του Δημάρχου με εργαζομένους της τοπικής αυτοδιοίκησης σείουν στην κυριολεξία τα τείχη του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Το περιστατικό είναι γνωστό. Και εξαιρετικά ενδεικτικό της τακτικής του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, που έχει επιλέξει ο κ. Βαλασόπουλος για να διοικεί την πόλη με αποτέλεσμα το έλλειμμα σεβασμού τόσο στα πρόσωπα των εργαζομένων του Δήμου όσο και όλων των δημοτών. Για την ιστορία θυμίζουμε πως στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης συνοδεία πέντε στενών συνεργατών του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Πίσσα, στο χώρο του γραφείου του, η οποία ξεπέρασε τα όρια της λεκτικής αντιπαράθεσης και εξελίχθηκε σε άγριο καβγά μπροστά στα μάτια των υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Η αγριότητα όμως είχε και συνέχεια, καθώς ο Δήμαρχος, την ίδια κιόλας ημέρα αποφάσισε την αποπομπή του κ. Πίσσα από τη θέση του επικαλούμενος δυσλειτουργία της Οικονομικής Διεύθυνσης.

 

Ποια αλήθεια όμως κρύβεται πίσω από την αστραπιαία αποπομπή του κ. Πίσσα και τη λέξη “δυσλειτουργία”; Μα φυσικά, η εμμονή του κ. Βαλασόπουλου οι οικονομικές εκκρεμότητες του Δήμου να… τακτοποιούνται κατά το δοκούν και όχι απαραιτήτως με σειρά προτεραιότητας. Ακόμη κι αν προηγούνται ανεξόφλητα τιμολόγια παρελθόντων ετών. Ακόμη και όταν ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα τους όρους ιεράρχησης στην έκδοση ενταλμάτων πληρωμής προς τρίτους θέτοντας ως πρώτο και κύριο κριτήριο την παλαιότητα, συνεπώς το αυτονόητο. Ακόμη και όταν η ευθύνη για την τήρηση των όρων ιεράρχησης “βαραίνει” προσωπικά δια νόμου κάθε προϊστάμενο οικονομικής υπηρεσίας.

Γι’ αυτό και όταν κ. Πίσσας, ως Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, επιχείρησε να κάνει απλώς τη δουλειά του, με βάση τους νόμους και την κοινή λογική, ήρθε αντιμέτωπος με την οργή του κ. Βαλασόπουλου. …Και κάπως έτσι, άρχισε ο καβγάς!

 

Είναι αναμενόμενο, ότι προσκρούοντας κανείς στη λογική του κ. Βαλασόπουλου, επιβεβαιώνει δύο υποψίες:

 

Πρώτον, ότι ο ίδιος είναι αδύνατον να απαλλαγεί από τα σύνδρομα της κομματικής του ταυτότητας με αποτέλεσμα να συγχέει το λειτούργημα του Δημάρχου με την άσκηση και επιβολή πολιτικής ισχύος, π.χ. η αποπομπή του εργαζομένου στο Δήμο.

 

Δεύτερον, ότι όσο και να το διαψεύδει, είναι θέμα χρόνου η μπάνκα του Δήμου να τιναχτεί στον αέρα! Μήπως είναι ψέμα ότι ο Δήμος – έως τα τέλη Αυγούστου 2012 – καταγράφει απόκλιση ύψους 3.656.000 ευρώ από τα προϋπολογισθέντα έσοδα; Ή μήπως είναι μυστικό, ότι η δήθεν χρηστή οικονομική διαχείριση του Δήμου σε συνδυασμό με τη μη καταβολή των προϋπολογισθέντων και προγραμματισθέντων κρατικών επιχορηγήσεων τον έχουν οδηγήσει σε αδυναμία πληρωμής των οικονομικών του υποχρεώσεων;

 

Τίποτε όμως δεν κάμπτει τον κ. Βαλασόπουλο. Γιατί όσο κι αν ο κίνδυνος ταμειακής κατάρρευσης είναι ορατός, ο Δήμαρχος συνεχίζει με αυξημένη ταχύτητα το έργο του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απίστευτη απόφασή του να λειτουργήσει και νέο ΚΑΠΗ στην πόλη, μόλις 100 μέτρα μακριά από το 4ο ΚΑΠΗ του Δήμου (Πατριάρχου Γρηγορίου 57). Για τη στέγαση του νέου Κέντρου στο κτίριο Α. Παναγούλη, οι δημότες Ηλιούπολης θα δαπανούν έως το 2014 (έτος δημοτικών εκλογών!) 1.900 ευρώ μηνιαίως ως ενοίκιο, ενώ άμεσα θα κληθούν να διαθέσουν 25.000 ευρώ για τις εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου, καθώς και άλλες 25.000 ευρώ για τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες! Σύνολο δαπανών μόνο για εργασίες: 50.000 ευρώ (!) χωρίς άλλα σχόλια.

 

Το αποκορύφωμα όμως του παραλογισμού είναι, ότι ο κ. Βαλασόπουλος κρίνοντας προφανώς, ότι λεφτά και υπάρχουν και περισσεύουν, (καθόλου τυχαίο όταν μιλάμε για τον πρώην διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου) αποφάσισε να σκορπίσει το ποσό των 109.892,00 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας Φλέμινγκ! Πότε; Αυτή την περίοδο! Υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες! Με τις γνωστές κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις! Αδύνατον! Δεν τολμούμε να πιστέψουμε πως ο Δήμαρχος της πόλης μας αντιλαμβάνεται ως πρώτης προτεραιότητας πρόβλημα την επιδιόρθωση των πλακών της πλατείας και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων γύρω από αυτή για να τοποθετήσει παρτέρια. Είναι φανερό, ότι δεν έχει ακούσει απολύτως τίποτα για τη ραγδαία αύξηση των ανέργων συνδημοτών μας.

 

Προς τί τόση πίεση, κύριε Βαλασόπουλε, για την ανάπλαση της πλατείας Φλέμινγκ; Με πόση άνεση σας περισσεύουν 109.892,00 ευρώ, την ώρα που οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηλιούπολης δεν γνωρίζουν αν θα λάβουν τον επόμενο μισθό τους ή αν θα υφίσταται η Υπηρεσία τους άρα και η θέση εργασίας τους;

 

Κάποιοι σας έχουν πλανέψει Δήμαρχε! Δεν διανύουμε προεκλογική περίοδο! Προς το παρόν δεν σας είναι χρήσιμες οι φωτογραφίες από τα εγκαίνια μίας ακόμη πλατείας. Μεσολαβούν δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές. Εκτός κι αν έχετε σκοπό να αφήσετε το στίγμα σας και στις 33 πλατείες της πόλης μας!

 

 

Υ.Γ. Κατά γενική ομολογία, οι δημότες Ηλιούπολης τρομάζουν και μόνο στην ιδέα, ότι η πλατεία Φλέμινγκ είναι πολύ πιθανό να έχει την ίδια απογοητευτική μοίρα της κεντρικής πλατείας της πόλης μας, που απογυμνώθηκε από πράσινο και κατήντησε υπαίθρια σάλα τραπεζοκαθισμάτων. Απευχόμαστε να επαναληφθεί το “έργο” της πλατείας Εθνικής Αντίστασης. Και υπενθυμίζουμε στο Δήμαρχο, ότι στην πλατεία Φλέμινγκ βρίσκεται το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μνημείο στο οποίο τιμώνται οι πεσόντες για την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας.

 

 

“ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.