Ιστορικό ρεκόρ για τον Πανιώνιο




O Πανιώνιος με την νίκη του επί της ΑΕΚ με 1-0, έφτασε στις τέσσερις στο πρωτάθλημα, όμως παράλληλα πραγματοποιεί και το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης με τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια, ισοφάρισε την επίδοση που είχε στις αρχές του πρωταθλήματος 1970-71…
Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που ουσιαστικά δίνει στην φετινή περίοδο τον τίτλου του καλύτερου ρεκόρ. Τότε και τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια είχαν γίνει στη Νέα Σμύρνη, ενώ τώρα υπάρχει και εκτός έδρας επιτυχία, αυτή επί της Βέροιας την δεύτερη αγωνιστική.
Ο Πανιώνιος του 1970-71 είχε επικρατήσει στα πρώτα παιχνίδια του, των Προοδευτική (2-1), Φωστήρα (2-0), Αρη (2-1) και ΠΑΟΚ (3-1) και είχε ηττηθεί την πέμπτη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη με 2-1.
Σίγουρα όμως οι 12 πόντοι στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ούτως ή άλλως αποτελούν από μόνοι τους Ιστορικό ρεκόρ για τον… Ιστορικό, καθώς ουδέποτε είχε καταφέρει κάτι τέτοιο στην ιστορία του.
Οσον αφορά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων τόνισε: “Επειδή σαν ομάδα δεν διεκδικούμε άλλοθι και δικαιολογίες, αυτό δεν σημαίνει πως δίνει το δικαίωμα για παραποίηση της αλήθειας. Η πιο καινούργια ομάδα της Σούπερ Λιγκ φέτος είμαστε εμείς. Δεν θέλω κανένα άλλοθι όταν θα χάνουμε, δεν θέλω καμία δικαιολογία, δεν μου αρέσει η μεμψιμοιρία, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε. Ο μοναδικός που έπαιζε πέρσι στον δεύτερο γύρο ήταν ο Κώστας Μενδρινός και λίγο ο Βασίλης Ρόβας, ο οποίος μπαινόβαινε στην ενδεκάδα. Ολα τα υπόλοιπα παιδιά ουσιαστικά είναι κανούργια στην ομάδα”.

ΠΗΓΗ: www.panionios.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.