«Επικοινωνία στην οικογένεια. Μεγαλώνοντας παιδιά σε έναν κόσμο που αλλάζει»




Πλήθος δράσεων οργανώνει τo Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων «Ήλιος» για τη σχολική χρονιά 2012-2013. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας των Δήμων Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, οργανώνει ομάδες στήριξης παιδιών -εφήβων-νέων, βιωματικά σεμινάρια γονέων, εκπαιδευτικών κα. Αναλυτικότερα:

Για φέτος διοργανώνονται βιωματικά σεμινάρια γονέων με τίτλο: «Επικοινωνία στην οικογένεια. Μεγαλώνοντας παιδιά σε έναν κόσμο που αλλάζει» .Στόχος των σεμιναρίων είναι η στήριξη του γονέα στον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο του. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 12 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Διεξάγονται, επίσης,βιωματικά σεμινάρια εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε θεματικές που σχετίζονται ευρύτερα με τον παιδαγωγικό τους ρόλο όπως: «Εκπαίδευση στη δυναμική της ομάδας – τάξης», «Πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας», «Πρόληψη των εξαρτήσεων και προαγωγή της υγείας» κ.λπ.
Λειτουργούν, ακόμη, και ομάδες υποστήριξης – εποπτείας εκπαιδευτικών σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη σχολική τους καθημερινότητα.

Παρέχεται , επιπλέον, συμβουλευτική σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού και στις οικογένειές τους, καθώς και σε άτομα με ποικίλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων , ανοιχτές εκδηλώσεις και ημερίδες. Στα πλαίσια λειτουργίας του «Ήλιου» συγκροτούνται ομάδες παιδιών , εφήβων και νέων με σκοπό την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Επίσης, πραγματοποιούνται βραχείες παρεμβάσεις σε μαθητές σε συνεργασία με τα σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στην προσωπική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική υγεία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Πρόληψης «Ήλιος»
Τηλέφωνο: 210 9336031, 210 9336793 (φαξ)
Διεύθυνση: Αδριανουπόλεως 18, Νέα Σμύρνη
Email: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.kpilios.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.