Αναστέλλονται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οικοδομικές εργασίες στο Ο.Τ. 306 Β στην περιοχή Πηγαδακίων




 

Ο Δήμoς Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ενημερώνει τους δημότες ότι, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναστέλλονται οι εργασίες στο Ο.Τ. 306 Β στην περιοχή Πηγαδακίων.
Ειδικότερα, η υπ’αριθμ. 327/2012 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίζει ότι αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης 13763/1178/07/27.3.2009 του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, με βάση την οποία διαχωρίζεται το Ο.Τ. 306 σε Ο.Τ. 306 Α και Ο.Τ. 306 Β, μετατρέποντας το Ο.Τ. 306 Β σε οικοδομήσιμο.
Η απόφαση του ΣτΕ έλαβε υπόψη της το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Ο.Τ. 306Β αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του μοναδικού ουσιαστικά κοινόχρηστου χώρου της περιοχής και ως εκ τούτου η υποχρέωση της (πρώην) Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής να συμμορφωθεί σε προγενέστερη απόφαση Δικαστηρίου δεν επέβαλε σ’ αυτήν την μετατροπή του από κοινόχρηστο χώρο σε οικοδομήσιμο.
Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σ. Πανάς, αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς με αυτή επιλύεται οριστικά ένα ουσιαστικό ζήτημα στην περιοχή των Πηγαδακίων. «Με την ανάληψη των καθηκόντων μας, θέσαμε στόχο την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί εδώ και χρόνια στο Ο.Τ. 306. Ο λόγος είναι γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε μια πόλη πιο φιλόξενη, πιο πράσινη, πιο ανθρώπινη. Η δημιουργία ενός ενιαίου μεγάλου πάρκου, ζωτικής σημασίας για την περιοχή και τους κατοίκους αποτελεί για εμάς προτεραιότητα», τόνισε ο Δήμαρχος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.