Xoροθεραπεία με πρωτόγονη έκφραση (video)




 

Η φίλη Κατερίνα Σταύρου, εθνολόγος του χορού και χοροθεραπεύτρια, μας καλεί την Κυριακή, 16/9, από τις 6-8μμ, στο χώρο του camping Βούλας, να συμμετάσχουμε ενεργά σε μια χοροκινητική δραστηριότητα που ονομάζεται Πρωτόγονη Έκφραση και  που θα συνοδεύεται από ζωντανό κρουστό.

Η Πρωτόγονη  Έκφραση  είναι ένα μοντέλο χοροθεραπείας που εντάσσεται στις θεραπείες μέσω της Τέχνης.  Συνδυάζει κινητικά αρχέτυπα και δομές που χαρακτηρίζουν τους χορούς των προβιομηχανικών κοινωνιών, των αποκαλούμενων ‘πρωτόγονων’, τα οποία συναντάμε και σήμερα στους  παραδοσιακούς χορούς.

Η ”σύλληψή της” ως μοντέλου χοροθεραπείας μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση, οφείλεται στη γαλλίδα βιολόγο, ψυχαναλύτρια και καθηγήτρια στη Σορβόννη, France Schott Billmann.

Η δομή της Π.Ε. είναι τέτοια που την καθιστά προσιτή σε όλους, ανεξάρτητα από ηλικία ή χορευτική δεινότητα. Ο συμμετέχων κινείται σε ένα κλίμα ευχαρίστησης και παιχνιδιού, μέσα και μαζί με την ομάδα, εκτελώντας τις ίδιες κινήσεις, σε ένα κλίμα ασφάλειας, χωρίς να αισθάνεται ότι εκτίθεται.

 

Χρειάζονται ελαφρά ρούχα και διάθεση να χορέψουμε ξυπόλητοι στη φύση, όπως οι ”πρωτόγονοι”!

Επειδή η Π.Ε. λειτουργεί καλύτερα με μια μεγάλη ομάδα, θα ήταν καλό να έχουμε μια πρώτη εικόνα των διαθεσιμοτήτων, χωρίς αυτό να αποκλείει να έρθει κάποιος την τελευταία στιγμή.

 

Δηλώσεις συμμετοχής : 2108991145 ή στο  email [email protected]

 

                                                   http://www.voulacamp.blogspot.com/

 

                                                                      http://www.enallaktiki-drasi.gr/

 

               Σας περιμένουμε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.