Ανακοίνωση από την παράταξη “Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Πόλεις για να ζεις”
Φτάνοντας στο ήμισυ της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η κατάσταση στο Δήμο βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική, χωρίς πυξίδα ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή θυμίζουν «ακυβέρνητη πολιτεία».
Οι ελπίδες που γεννήθηκαν σε κάποιους, ότι μετά το επτάμηνο της απόλυτης εσωστρέφειας της παράταξης της δημοτικής πλειοψηφίας και την ανάδειξη νέου επικεφαλής, τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα, εξανεμίστηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Η αντιπολιτευτική στάση μας από την αρχή της περιόδου ήταν μετριοπαθής, δίνοντας χρόνο στην νέα διοίκηση να οργανωθεί και να βρει τις ισορροπίες που θα οδηγούσαν σε λύσεις για το καλό και την πρόοδο του Δήμου. Δώσαμε χρόνο, προσφέραμε λύσεις σε τεχνικά αδιέξοδα, καταθέσαμε ρηξικέλευθες και νεωτεριστικές προτάσεις, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε συμμετέχοντας δημιουργικά στην παραγωγή δημοτικού έργου, αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά η διάλυση είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού ακόμα και σε όσους δημότες καλοπροαίρετα πίστεψαν και στήριξαν με την ψήφο τους την παρούσα δημοτική αρχή.

Ο σημερινός επικεφαλής της δημοτικής ομάδας που πήρε την εντολή να διαχειριστεί τα δημοτικά πράγματα μετά την ασθένεια του Δημάρχου Γρ. Κασιδόκωστα, κ. Σπ. Πανάς, δείχνει παντελώς αδύναμος και ανήμπορος να διαχειριστεί την κατάσταση, έχοντας χάσει τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα.
Το ότι έχει χαθεί ο έλεγχος προκύπτει και από την απλή καθημερινότητα αφού η πόλη στα περισσότερα σημεία της μοιάζει με χωματερή την στιγμή που κανένα βασικό έργο υποδομής δεν προχωρά (ούτε καν επισκευή) και καμιά ουσιαστική δημοτική πολιτική δεν υλοποιείται .

Η συμπεριφορά του επικεφαλής του Δήμου προς τους εργαζόμενους είναι άθλια και άδικη με αποτέλεσμα, αφ΄ ενός αυτοί να αποθαρρύνονται και να απογοητεύονται με αρνητικό αντίκτυπο στο παραγόμενο έργο τους και εφ΄ εταίρου, να σπεύδουν μαζικά προς την συνταξιοδότηση που σε λίγο καιρό θα σημαίνει ότι ο Δήμος θα αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμα και τις βασικές του αποστολές. Την ίδια βέβαια, αυτοκρατορικού τύπου, συμπεριφορά επιδεικνύει και σε οποιονδήποτε άλλο τολμήσει να αμφισβητήσει την αυθεντία του (!!!) στα πάντα.

Έχοντας διαλύσει την παράταξη της πλειοψηφίας κατ΄ αρχάς και το παραγωγικό δυναμικό του Δήμου στη συνέχεια, κατάφερε, συνεπικουρούμενος και από την αδράνεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να διαλύσει και το τελευταίο λειτουργών όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο που πλέον αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στον βασικό του ρόλο. Κάλλιστα ακόμα και ο πιο δύσπιστος μπορεί να επιβεβαιώσει την παραπάνω διαπίστωση μας παρακολουθώντας μια συνεδρίαση.

Συνεχίζει δε ακάθεκτος το διαλυτικό του έργο ακόμα και στα πλέον αυτονόητα. Έχοντας παραγκωνίσει και υποκαταστήσει ακόμα και τους πολύπειρους ειδικούς επιστήμονες (Μηχανικούς κλπ.) ο επικεφαλής του Δήμου, διαθέτοντας απλές γνώσεις Λυκείου, κάνει ακόμα και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις μεγάλου εύρους μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές (βλ. Πλατεία Άλσους στο Πανόραμα Βούλας) σε πεδίο πειραματισμού μαθητευόμενου μάγου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το ύφος και η αμετροέπεια που επιδεικνύει ο κ. Πανάς καταδεικνύει ότι ξεχνά το γεγονός ότι οι πολίτες του Δήμου δε τον εξέλεξαν Δήμαρχο και ότι μια ανθρώπινη ατυχία ενός συνανθρώπου μας και το βαθύ τοπικό παρασκήνιο, του έδωσαν έμμεσα την σημερινή του θέση.
Μετά από όλα αυτά η περίοδος που διανύουμε μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η χειρότερη που γνώρισαν και οι 3 συνενωμένοι σήμερα, πρώην Δήμοι μας, εδώ και δεκαετίες.

Καλούμε, επιτέλους ακόμα και τώρα, την Δημοτική Αρχή και τον επικεφαλής της να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να σταματήσουν την καταστροφική τους πορεία πριν δημιουργήσουν ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη ζημιά στους θεσμούς, στην λειτουργία και οργάνωση του Δήμου και εν τέλη στην ίδια την Πόλη μας .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.