Το πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ για τις αποκρατικοποιήσεις
Το πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ για τις αποκρατικοποιήσεις

Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με στόχο την επιτάχυνση του έργου των αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. -την πρώτη μετά τις 15 Μαΐου του 2012- ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1.     Στην  β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση έως και του 70% των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ» επελέγησαν να συμμετάσχουν οι εταιρείες :

·         Elbit Cochin Island Ltd,
·         Lamda Development SA,
·         London and Regional Properties και
·         Qatari Diar Real Estate Investment Co. QSC

2.     Στην β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη Κέρκυρας επελέγη να μετάσχει η ένωση προσώπων

·         NCH New Europe Property Fund II LP και NCH Balkan Fund L.P

3.     Στην β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου Αφάντου Ρόδου επελέγησαν να συμμετάσχουν οι εταιρείες:

·         ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
·         LAMDA DEVELOPMENT SA,
·         LONDON & REGIONAL PROPERTIES LTD
·         MINOAN GROUP PLC,
·         NCH CAPITAL INC
·         Τ.Ε.ΜΕΣ ΑΕ.

4.     Εγκρίθηκε το τελικό κείμενο της Σύμβασης για τη σύσταση Επικαρπίας επί του Δικαιώματος Διοίκησης και Διαχείρισης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) για περίοδο 90 ετών με βάση το οποίο θα υποβληθούν οι τελικές οικονομικές προσφορές των υποψηφίων επενδυτών.

5.     Εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΔΕΗ σχετικά με την παραίτηση της ΔΕΗ, έναντι καταβολής ανταλλάγματος από το ΤΑΙΠΕΔ, από το δικαίωμά της να ζητήσει να αγοράσει έως και το 30% των μετοχών της ΔΕΠΑ.

6.     Εγκρίθηκαν οι όροι της Α’ Φάσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ με βάση τους οποίους θα υποβληθούν ενδεικτικές προσφορές από τους υποψηφίους επενδυτές.

7.     Εγκρίθηκε το Μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την ενιαία αξιοποίηση της έκτασης της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι» στη Βουλιαγμένη.

Το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ορίσθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2012.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.