43 χρόνια Δημοτική βιβλιοθήκη

Η Δημοτική βιβλιοθήκη ‘μετράει’ 43 χρόνια από την ίδρυση της και τα τελευταία δύο χρόνια ανήκει διοικητικά στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στην οδό Ειρήνης 17, στον 2ο όροφο, σε έναν κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο,180 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η συλλογή έντυπου και ψηφιακού υλικού που διαθέτει, ανέρχεται στους 10.000 τίτλους βιβλίων, 12 τίτλους περιοδικών, πολλά CD και DVD και καλύπτει όλους τους τομείς της γνώσης.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξωστρεφή λειτουργία της, αλλά και σε συνέχεια των περσινών δράσεων, θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων της πόλης του Αγίου Δημητρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Πρόκειται για μία ιδέα η οποία πήρε σάρκα και οστά προκειμένου να προωθηθεί και να γνωστοποιηθεί η λειτουργία της βιβλιοθήκης. Κύριος σκοπός της ενέργειας αυτής ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας της καθώς και τις υπηρεσίες που παρέχει. Πολύ σημαντικό για τους εμπνευστές της ιδέας είναι να αγαπήσουν οι μαθητές τα βιβλία, να βάλουν τη βιβλιοθήκη στη ζωή τους και να την αντιμετωπίζουν ως ένα πραγματικό εργαστήρι γνώσης και φιλαναγνωσίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς υλοποίησης του προγράμματος, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών των σχολείων, πραγματοποιήθηκαν στη Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούσαν στην Ανακύκλωση, τα Αρχαία Ελληνικά και την Ιστορία. Το γεγονός της αλλαγής του συνήθους περιβάλλοντος χώρου μάθησης και διδασκαλίας με έναν καινούριο, προκάλεσε τον ενθουσιασμό των μαθητών, αναπτέρωσε το ενδιαφέρον τους και λειτούργησε ως νέα μαθησιακή δυναμική.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγ. Δημητρίου, θέλοντας να συμβάλλει στη δημιουργική μάθηση και πρωτότυπη διδασκαλία των παιδιών, θα συνεχίσει και τη φετινή σχολική χρονιά 2012-2013 το πρόγραμμα των επισκέψεων καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:30πμ έως τις 15:00μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 9719423 αλλά και να επισκεφτείτε τη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο Facebook.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.