Ταξίδι στο βυθό της θάλασσας από τη Google




Κάτω από την επιφάνεια της Γης ταξιδεύει τους χρήστες η Google με τη νέα συνεργασία με την Catlin Sea View Survey.

Η Google αποκαλύπτει μια σειρά από υποβρύχιες εικόνες στους Google Maps σε έξι μαγικές τοποθεσίες κοραλλιογενών υφάλων από την Χαβάη, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.

Με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένης τεχνολογίας αιχμής και με την πρώτη ταμπλέτα-φωτογραφική μηχανή παγκοσμίως που λειτουργεί κάτω από το νερό, η Google θα ζωντανέψει την εμπειρία μέσα από τη λήψη έως και 50.000 εικόνων οι οποίες θα συλλεχτούν μέσω της συνεχούς υψηλής ανάλυσης και της 360-μοιρών πανοραμικής απεικόνισης.

Όταν οι εικόνες ενωθούν όλες μαζί θα δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο να επιλέξει μια θέση κατά μήκος του Great Barrier Reef, να βουτήξει κάτω από το νερό και να απολαύσει μια ελεγχόμενη από τον ίδιο εικονική κατάδυση στο Google Maps.

Η Global Reef Record δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, είναι ένα επιστημονικό εργαλείο το οποίο θα έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο και θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τις αλλαγές στο θαλάσσιο περιβάλλον όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον

Τα ευρήματα που πιθανόν θα ανακαλύψουμε για τους κοραλλιογενείς υφάλους είναι άπειρα. Έχοντας ως δεδομένο ότι σχεδόν το 25% των θαλάσσιων ειδών ζουν μέσα και γύρω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, είναι εξαιρετικά σημαντικές αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες σχετικά με το πώς τα απειλούμενα οικοσυστήματα αντιδρούν στην αλλαγή του κλίματος.

Η έρευνα θα διεξάγεται μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου και θα επισκεφτεί 20 διαφορετικούς κοραλλιογενείς υφάλους κατά μήκος των 2.300 χιλιομέτρων του υφάλου και μάλιστα σε πρωτοφανή κλίμακα και βάθος -συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων του υφάλου που δεν έχουν ποτέ πριν στο παρελθόν παρατηρηθεί ή μελετηθεί. Το 2013, η έρευνα θα συνεχιστεί σε επιλεγμένες θέσεις παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων της Χαβάης, των Φιλιππίνων και των Βερμούδων.

Οι εικόνες θα «ανεβούν» στο Maps και στο Earth, και ένα μικρό δείγμα των εικόνων θα υπάρχει και στο Panoramio UI.

Η Google υπολογίζει ότι θα μοιραστεί αυτές τις καταπληκτικές εικόνες με περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες του Google Maps παγκοσμίως. Στόχος της είναι να κάνει αυτές τις ειδικές υποβρύχιες τοποθεσίες το ίδιο προσβάσιμες στο κόσμο όπως είναι οι δρόμοι και τα αξιοθέατα που εξερευνούν ημερησίως στο Google Maps.

Χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την πρώτη νυχτερινή κατάδυση μέσω του Google+ Hangout στις 26 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: e-go.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.