Δυναμική παρουσία στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. από Κρήτες, Πόντιους και άλλους φορείς του Ελληνικού




Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 παραδόθηκε στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. επιστολή-απάντηση του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού “Ο Ψηλορείτης” και της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στα εξώδικα που τους επιδόθηκαν πρόσφατα για να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Με την επιστολή αυτή οι δύο φορείς δηλώνουν στη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. την πρόθεσή τους να μην εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν και να τις υπερασπιστούν με κάθε πρόσφορο στο πλαίσιο της δεδηλωμένης βούλησης των φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθους φορέων και συλλογικοτήτων από όλη την Αττική να δημιουργηθεί στο χώρο του Ελληνικού ένα δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο.

Παρότι ήταν ενήμερη για την επίσκεψη των δύο συλλόγων στα γραφεία της, η διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε απέφυγε να δεχτεί τους δύο συλλόγους και να συζητήσει μαζί τους από κοντά. Σε τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε επί τόπου η διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. διευκρίνισε ότι οι δύο σύλλογοι θα πρέπει είτε να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους, είτε να υπογράψουν σύμβαση με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. με βάση την οποία θα προσδιοριστεί το μηνιαίο μίσθωμα που θα της καταβάλλεται για τη χρήση των χώρων. Με τη στάση της αυτή η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. δείχνει προκλητικά αδιάφορη τόσο την ιστορία και τη δράση των δύο συλλόγων, όσο και για τους πόρους που έχουν καταβάλλει τα μέλη τους για τη διαμόρφωση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους.

Στην επίδοση της επιστολής παραβρέθηκαν εκτός από μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης», εργαζόμενοι στο ΕΛΚΕΘΕ και στο Σωματείο «Ερμής», μέλη των ΔΣ του ΠΟΛΚΕΟΑ και του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ελληνικού «Ιππόκαμπος», καθώς και μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Ελληνικού-Αργυρούπολης Βλαστός, της Πρωτοβουλίας για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό, της Εναλλακτικής Δράσης για Ποιότητα Ζωής, κ.α. Από το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, εκτός από το Δήμαρχο παραβρέθηκαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας της παράταξης «Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας».

Μετά την επίδοση της επιστολής οι παραβρισκόμενοι συζήτησαν για τα προβλήματα και τις πιέσεις που δέχονται από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και συνέκλιναν στο ότι είναι απαραίτητός ο συντονισμός της δράσης τους.
Σχετικά: η επιστολή του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού “Ο Ψηλορείτης” και της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων προς την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., 18/9/2012

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.