Δήμος Ηλιούπολης – δελτίο τύπου




 

 

Σημαντικά και κρίσιμα θέματα, που αφορούν σε έργα αναβάθμισης της πόλης, στη λειτουργία καίριων δομών και στην έναρξη νέων δράσεων και θεσμών στο Δήμο μας, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Σεπτεμβρίου.

 

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

 

  • Η αναβάθμιση της Πλατείας Φλέμινγκ, για την οποία προβλέπεται η διαπλάτυνση της, η αύξηση του πρασίνου και η μετατροπή των περιμετρικών δρόμων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ούτως ώστε να μετατραπεί σε μια πλατεία με μεγαλύτερο χώρο και καλύτερη διαμόρφωση για την φιλοξενία εκδηλώσεων και δράσεων για όλους τους δημότες μας.  Επίσης με αυτή την ανάπλαση γίνεται το πρώτο βήμα για τη δημιουργία «πράσινης διαδρομής», που θα ξεκινάει από την πλατεία και θα καταλήγει στο Ρέμα της Πικροδάφνης.
  • Η παραχώρηση οικοπέδου, για την εγκατάσταση της βάσης Νοτίων Προαστίων του ΕΚΑΒ, η οποία θα φιλοξενεί πλέον 5-10 ασθενοφόρα στην πόλη μας.
  • Η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο μας, η υπογραφή σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, και η παραχώρηση των αναγκαίων αιθουσών για τη λειτουργία του στο πρώην 8ο Γυμνάσιο.  Πρόκειται για έναν θεσμό, ο οποίος έχει πολλά να προσφέρει στις ανάγκες κατάρτισης και ευρύτερης μόρφωσης των δημοτών μας.
  • Η πιλοτική έναρξη λειτουργίας Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου στην πόλη μας, με τη διενέργεια κύκλων μαθημάτων από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, δωρεάν για όλους τους δημότες, πάνω σε ενδιαφέροντα γνωστικά αντικείμενα, που θα συμβάλλει στην καλλιέργεια και την άνοδο του πνευματικού επιπέδου των συμπολιτών μας.
  • Η πρόσληψη προσωπικού (συνολικά 13 άτομα) για τους Παιδικούς Σταθμούς,προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επάρκεια οι λειτουργικές τους ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε 40 επιπλέον θέσεις για τα παιδιά του Δήμου μας.
  • Η υπογραφή διακήρυξης Συνεργασίας των Special Olympics Ελλάς με το Δήμο μας και η διοργάνωση Φεστιβάλ  Αθλημάτων Special Olympics στην πλατεία Εθν. Αντίστασης, μια δράση που θα αναδείξει την αξιοθαύμαστη προσπάθεια των Ατόμων με Αναπηρίες στον Αθλητισμό.
  • Η προσπάθεια επαναλειτουργίας των ρομποτικών κάδων απορριμμάτων, με την εξάντληση κάθε περιθωρίου συνεργασίας με την εταιρία συντήρησής τους, και σε περίπτωση αποτυχίας των προσπαθειών η καταγγελία της σχετικής σύμβασης.

Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν επίσης θέματα που τέθηκαν από τις Δημοτικές Παρατάξεις, όπως:

Η παραχώρηση χώρου για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και κατά τους χειμερινούς μήνες.Για το θέμα αυτό, η Δημοτική Αρχή τόνισε ότι είναι πάγια θέση και επιδίωξή της η απασχόληση όλων των παιδιών κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου (χειμώνα – καλοκαίρι), με στόχο την υποστήριξη των γονέων που εργάζονται.

Η λειτουργία της «Σπιτικής Κουζίνας» του Δήμου, η οποία, όπως διευκρινίστηκε από τη Δημοτική Αρχή, δεν αποτελεί συσσίτιο, αλλά παροχή πολύ καλής ποιότητας φαγητού, σε ιδιαίτερα οικονομική τιμή (2,5€ για πλήρες γεύμα), σε κάθε δημότη ή κάτοικο της πόλης μας, που θα ήθελε να επωφεληθεί αυτής της δράσης, δεδομένου ότι η διοργάνωση συσσιτίων για άπορους και οικονομικά αδύναμους ανήκει αποκλειστικά στην Εκκλησία -όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους- με την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση του Δήμου.

Για το θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων στα τεχνικά έργα που υλοποιεί ο Δήμος, η Δημοτική Αρχή τόνισε ότι έχει ορισθεί Τεχνικός Ασφαλείας, επιφορτισμένος να ελέγχει την ασφάλιση όλων όσων απασχολούνται στα έργα.

Για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων, που απασχολεί πολλούς δημότες μας, η Δημοτική Αρχή δήλωσε απερίφραστα ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη θέρμανση, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, και ότι τα σχολεία παραδόθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση από άποψη λειτουργικότητας, με την φροντίδα των Σχολικών Επιτροπών, των οποίων η δουλειά και η αποτελεσματικότητα επαινέθηκε από όλες τις παρατάξεις, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα.

Στο αίτημα παράταξης της αντιπολίτευσης για ενημέρωση σχετικά με το τελικό κόστος τηςανάπλασης της κεντρικής πλατείας, η Δημοτική Αρχή διαβεβαίωσε το σώμα, ότι θα φέρει αναλυτικό κοστολόγιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως μετά την οριστική αποπεράτωση του έργου.

Αναφορά έγινε και στο θέμα της συντήρησης του πρασίνου της πόλης, σε σχέση με το οποίο η Δημοτική Αρχή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι λόγω της μείωσης κατά 50% του προσωπικού, είναι αναγκασμένη να συντηρεί τους μεγάλης έκτασης χώρους πρασίνου που διαθέτει η πόλη μας (40πάρκα και άλση, πλήθος πλατειών, νησίδων και παιδικών χαρών), μόλις με 30 άτομα προσωπικό! Με αυτά τα δεδομένα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου κάνει κάθε προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της μετακίνησης του πρώην διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, που τέθηκε από μερίδα της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή, αφού ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά σε εσωτερικές διοικητικές διαδικασίες, και σαν τέτοιο δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δημάρχου, δήλωσε ότι προτίθεται να φέρει προς συζήτηση σε τακτικό Δ.Σ. το γενικότερο ζήτημα της διοικητικής αναδιάρθρωσης του Δήμου, σε συνδυασμό και με τα σχετικά οικονομικά ζητήματα.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.