Chocolate chip cookies




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Η χαρά της 5άχρονης Δέσποινας που με βοηθά πάντα στο ψήσιμο τους»
Μαρία-Τεράζα Γεωργακάκη, Ηράκλειο Κρήτης

ΥΛΙΚΑ
– 1 φλιτζάνι βούτυρο
– 1 φλιτζάνι λευκή και μαύρη ζάχαρη
– 1 αβγό
– 1 κουταλάκι βανίλια
– 1½ φλιτζάνι αλεύρι
– ½ κουταλάκι σόδα
– ½ αλάτι
– 200 γραμ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μαλακώστε την κουβερτούρα σε θερμοκρασία ζεστού δωματίου αλλά προσέξτε να μην σας λιώσει. Στη συνέχεια, κόψτε την με ένα μαχαίρι σε μικρά κομματάκια.

2. Σε μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανίλια έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Σ’ άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε τη σόδα και ελάχιστο αλάτι (για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δεν βάζετε ούτε σόδα αλλά ούτε αλάτι). Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύετε τα δύο μείγματα, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε στο τέλος τα θρυμματισμένα κομματάκια της κουβερτούρας (θέλουμε τη σοκολάτα να είναι ορατή μέσα στα μπισκότα). Καλό είναι στο τέλος της εκτέλεσης να έχει δημιουργηθεί μια σχετικά σφιχτή ζύμη.

3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς. Σε ταψί, με αντικολλητικό χαρτί μαγειρικής, τοποθετείτε μικρές κουταλιές από τη ζύμη και δημιουργείτε σχήματα και μεγέθη. Βάζετε το ένα μπισκότο σε μικρή απόσταση από το άλλο ξέροντας ότι θα φουσκώσουν ελαφρά. Τέλος, ψήνετε το ταψάκι και όταν τα μπισκότα αποκτήσουν ελαφρύ χρωματισμό (10 λεπτά) τα αποσύρετε από το φούρνο.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 30 κομμάτια

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.