Βαρβάρα Χριστοδουλοπούλου – “Ξεκίνησα να τρέχω κάνοντας μπόξ!”




ladiesrun.gr> Photo: Jordan Makarof>Βαρβάρα Χριστοδουλοπούλου -φοιτήτρια Δημοσιογραφίας.Φωτογραφήθηκε στον Εθνικό Κήπο.


Η ΒΑΡΒΑΡΑ ΛΕΕΙ:
Ξεκίνησα το τρέξιμο εξαιτίας της ενασχόλησής μου με την πυγμαχία! Τρέχω κυρίως στο διάδρομο, για ζέσταμα, πριν από την προπόνηση, αλλά και έξω στη φύση.
Το μπόξ απαιτεί αντοχή γι’αυτό και ο στόχος μου όταν τρέχω έχει να κάνει με την επιμήκυνση της, όχι τόσο με την ταχύτητα.
Στην αρχή το τρέξιμο με δυσκόλευε αρκετά. Τώρα πια το απολαμβάνω. Χαλαρώνω και σκέφτομαι τα προσωπικά μου ή ό,τι έχω κάνει μέσα στη μέρα. Στο τέλος οι σκέψεις που κυριαρχούν είναι μόνο θετικές.
Οταν τρέχω έξω συνήθως επιλέγω μέρη που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, όπως η Μαρίνα Φλοίσβου και το Καβούρι. Ειδικά τις μέρες που νιώθω πιεσμένη, η θέα του νερού με αποφορτίζει.
Τρέχω μόνη. Η παρέα δεν μου προσφέρει κάτι εκείνη την ώρα, αντιθέτως με αποσυντονίζει.
Έχω πάντα μαζί το κινητό για να ακούω μουσική. Αγαπημένο μου κομμάτι είναι το «Go with the flow» των Queens of the Stone Age.


Αν και δεν έχω πάρει ποτέ μέρος σε αγώνα δρόμου, το θέλω πολύ. Θα είναι ένας καλός τρόπος να τσεκάρω τις αντοχές μου. Επιπλεόν, είμαι ανταγωνιστικός χαρακτήρας!
Για κάποια που θέλει να αρχίσει να αθλείται, το τρέξιμο είναι το καταλληλότερο ξεκίνημα. Είναι εύκολο. Μπορείς να ασκηθείς οπουδήπουτε, προσαρμόζοντας την προπόνηση στις ανάγκες σου.
Στην αρχή μπορεί να φαίνεται «μαζοχιστικό», σύντομα όμως το τρέξιμο όμως γίνεται φυσική συνήθεια. Που νιώθεις την ανάγκη να εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Τελικά το μπόξ και το τρέξιμο έχουν κοινά γνωρίσματα: Απαλάσσουν απο το στρες, αδυνατίζουν και ναί, απευθύνονται εξίσου στις κυρίες!

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.