South People – καλοκαίρι στα νότια από το southcity.gr




Λίγο η οικονομική κρίση, λίγo η ακρίβεια της βενζίνης, λίγο οι άδειες που δεν συντονίζονται, εσύ ξεμένεις εδώ. Μη δυσανασχετείς! Το εν λόγω τεύχος, ήρθε να σου αποδείξει πως μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι σου, εδώ  στα νότια προάστια, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι σου!

Καταρχάς αν είσαι δημότης κάποιου παραλιακού δήμου, τότε  είναι η καλύτερη σου. Οι πλαζ του Δήμου έχουν καλύτερες τιμές για τους δημότες και ενίοτε δωρεάν υπηρεσίες, όπως οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες. Αν η παραλία είναι σε κοντινή απόσταση μπορείς να συνδυάσεις την άσκηση (περπάτημα)με την απόλαυση ( βουτιά). Οι παραλίες των Δήμων είναι ιδανικές για μία γρήγορη βουτιά όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Από Π. Φάληρο – Γλυφάδα , τις παραλίες λίγο πολύ τις ξέρεις. Συμβουλή του SouthCity είναι να πας καθημερινές που οι παραλίες είναι –σχεδόν- άδειες και αποφεύγεις τα παιδάκια που τρέχουν χαρούμενα πάνω σου και τις μπάλες της ρακέτας που έρχονται επιθετικά –πάλι- πάνω σου

Από  Γλυφάδα και κάτω τα πράγματα διαμορφώνονται λίγο διαφορετικά.

Είτε πας στην παραλία του Δήμου, είτε στην πισίνα κάποιου ξενοδοχείου, η διαφορά είναι αισθητή. Τελείως άλλος κόσμος από εκείνους που πάνε απλά για βουτιά. Το μπάνιο  σε Γλυφάδα- Βούλα- Βουλιαγμένη-Βάρκιζα γίνεται εμπειρία. Πολλά ξενοδοχεία, ήοργανωμένα συγκροτήματα έχουν πισίνα δίπλα στη θάλασσα, αναπαυτικές ξαπλώστρες, εκλεκτό κόσμο και εσύ κάθεσαι απολαμβάνοντας τον ήλιο, την ησυχία, τον καφέ σου, πάνω στις άνετες ξαπλώστρες.

Ένα ακόμη στοιχείο των νοτίων προαστίων είναι τα beachbars! Τα τελευταία χρόνια κάθε παραλία που σέβεται τον εαυτό της έχει από ένα. Με φαγητό, καλό καφέ και καθαρά ποτά γίνεται ο αγαπημένος προορισμός τα απογεύματα και βράδια που ή ξεμένεις στην παραλία με το μαγιό ή θες να πας κάπου δροσερά με την παρέα.

Όλες οι παραλίες είναι οργανωμένεςκαθαρές και το κυριότερο είναι πως δε χρειάζεσαι να ξενιτεύεσαι. Μέσα σε ένα μισάωρο έχεις φτάσει, έχεις παρκάρει και διαλέγεις θέση! Δεν είναι τυχαίο που τα νότια προάστια είναι από τα πιο ζηλευτά. Όταν εκείνοι που μένουν κέντρο ή ακόμη και στα βόρεια προάστια πρέπει να κάνουν ένα μικρό ταξίδι τα σαββατοκύριακα για να δουν λίγη θαλασσινή χαρά, εσύ είσαι δίπλα.

Αν δε πας διακοπές φέτος, για τους προαναφερόμενους λόγους, μη σκας. Διάλεξε σε ποια παραλία θες να πας, πάρε το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο, πάρε το έτερον ήμισυ ή την παρέα και κατέβα. Το καλοκαίρι στα νότια έχει τη δική του χάρη!

To SouthCoast βρίσκεται στη Βούλα. Απέναντι από το Ασκληπιείο έχει γίνει ήδη το place to be για φέτος. Διοργανώνει parties με γνωστούς Dj’s και ο κόσμος μένει μέχρι το βράδυ χορεύοντας με το μαγιώ του. Πρόκειται για ένα νέο πολυχώρο καλοκαιρινήςδιασκέδασης και χαλάρωσης που περιλαμβάνει καφέ, εστιατόρια, watersports, παιδότοπο. Επίσης περιλαμβάνει πισίνα, εστιατόριο, ειδικούς χώρους για ρακέτες και γήπεδο beachvolley.

Βρίσκεται:  Α’ Πλαζ Βούλας – Κ.Καραμανλή 4, Βούλα (Τέλος στάσης Τραμ) , facebook.com/southcoastvoula

Το ViewPoolBar είναι μία μοναδική εμπειρία. Βρίσκεται στην Γλυφάδα,στον παραθαλάσσιο χώρο του Cataralla και σας υπόσχεται ειδυλλιακές στιγμές δίπλα στη θάλασσα ή στην πισίνα αν προτιμάτε!, σε ένα μαγευτικό σκηνικό ανάμεσα στην KingSizeπισίνα και τη θάλασσα που ανοίγει από τις 10:00.  Δροσιστικά cocktails θα σας κρατούν συντροφιά την ώρα που είστε ξαπλωμένοι στις αναπαυτικές του ξαπλώστρες, ενώ υπάρχει και εστιατόριο για ένα μικρό διάλειμμα από το μπάνιο. Το ViewPoolBar διοργναώνειevents με γνωστούς Dj’s κάτω από το φως του φεγγαριού και δίπλα στην πισίνα με θέα τη θάλασσα.

Βρίσκεται: Διαδόχου Παύλου 15 (έναντι 20), Στάση Τραμ «Παραλία Γλυφάδας», facebook.com/view.poolbar

Το Bolivar βρίσκεται στην Ακτή του Ηλίου στον Άλιμο. Είναι το beach bar που φέτος έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Διοργανώνει σχεδόν κάθε βδομάδα μοναδικά events και parties και Live , ενώ γνωστοί dj’s και καλλιτέχνες όπως οι Μπλε και BurgerProject έχουν εμφανιστεί εκεί, ενώ με αφορμή την Αυγουστιάτική πανσέληνο θα εμφανιστεί και ο Λεωνίδας Μπαλάφας και στο τέλος του μήνα οι Locomondo. Διακοσμημένο με καλαμιές, φοίνικες και με θέα τη θάλασσα, δίνει μία.. εξωτική αίσθηση.  Μainstreamμουσική και μοναδικά cocktails κρατάνε την καλύτερη συντροφιά τα καλοκαιρινά βράδια.

Βρίσκεται: «Ακτή του Ήλιου» Λεωφόρος Ποσειδώνος , Άλιμος, facebook.com/BolivarBeachBar

 

South People, τους συναντήσαμε στις παραλίες των Νοτίων προαστίων, του φωτογραφήσαμε και τους γνωρήσαμε:

Όνομα: Νάσια Τζώρα

Που την συναντήσαμε:  South Coast

Ηλικία:20

Περιοχή: Nέο Ψυχικό

Motto ζωής: ‘’Nα μην μετανιώνεις για τίποτα’

Αντικείμενο απασχόλησης: Στο South Coast δουλεύω ως σερβιτόρα αλλά σπουδάζω διαιτολόγια! Όσον αφορά στα χόμπι μου… κυρίως αυτή την περίοδο, με μία λέξη: “καλοπέραση”!

Αγαπημένο μέρος στα νότια προάστια: Το f bar δεν συγκρίνεται… είναι όλα σε ένα.

Περιέγραψε το στυλ σου με τρεις λέξεις: ‘Ότι να ‘ναι’

Κάθε τατουάζ που έχεις πάνω σου συμβολίζει κάτι;
Είναι η ζωή μου σε σύμβολα.

Τι συναισθήματα έχει κάποιος μετά από μια ημέρα στο South Coast:
Δοκίμασε και θα δεις!!

 

Όνομα: Αντρέας Φλώρος

Που την συναντήσαμε:  View Pool Bar

Ηλικία: 26 Περιοχή: Άλιμος

Motto ζωής: ‘’Remember to keep yourself alive,
there is nothing more important than that’’

Αντικείμενο απασχόλησης: Ναυαγοσώστης

Με τι άλλο ασχολείσαι; Επαγγελματίας Πολίστας, Μασέρ, λάτρης των extreme sports, krav maga (ισραηλινή πολεμική τέχνη), δημόσιες σχέσεις στο W NIGHT CLUB ATHENS.

Αγαπημένο μέρος στα Νότια Προάστια: Π. Φάληρο

Περιέγραψε το στυλ σου με 3 λέξεις: Διασκεδαστής, χαβαλές, χιουμορίστας και γενικά χαμηλών τόνων χαρακτήρας.

Κάθε τατουάζ που έχεις πάνω σου συμβολίζει κάτι; Το ένα είναι σχέδιο που έχει να κάνει με την ελληνική μυθολογία (God of War). Το άλλο είναι μια φράση που έγραψα προς τιμή του νονού μου που έφυγε από την ζωή από καρκίνο και για εμένα που είχα ένα ατύχημα με την μηχανή.

Τι συναισθήματα έχει κάποιος μετά από μία ημέρα στο View; Τα συναισθήματα που έχει κάποιος μετά από μια ημέρα στο View Pool bar είναι πάντα θετικά και τα ποιο ευχαρίστα. Είναι ένας χώρος πιστεύω που μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα από χαλάρωση μέχρι και ξέφρενο γλέντι! Αυτό γιατί συνδυάζει την άψογη διαμόρφωση του χώρου πάντα με ωραίο κόσμο.

Κείμενο | Τατιάνα Τζινιώλη
Φωτογράφος | Andreas Sellinidis 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.