Συνεχίζει η λειτουργία του αθλητικού κέντρου Αγίου Κοσμά




Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η αρμοδιότητα της λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου του Αγ.Κοσμά παραμένει στο ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά, παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί το τελευταίο διάστημα από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. για απομάκρυνση κάθε αθλητικής δραστηριότητας από το χώρο στο πλαίσιο της εκποίησης του Ελληνικού.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει αφενός την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού στο οποίο περιλαμβάνεται και το Αθλητικό Κέντρο του Αγ.Κοσμά, και αφετέρου την υπαναχώρησή της μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων του ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά, αθλητικών συλλόγων και ομοσπονδιών, της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής.

Η εξέλιξη αυτή είναι θετική, αλλά δε μας εφησυχάζει. Η διάρκεια των σχετικών δεσμεύσεων, καθώς και ο ρόλος της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. σε σχέση με τη λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου στο εξής παραμένουν ασαφείς. Είναι άλλωστε γνωστό ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας και ότι το Ελληνικό έχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά της εκποίησης της δημόσιας γης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.