Η αποτίμηση της φετινής χρονιάς για τα αθλητικά δρώμενα στον Άγιο Δημήτριο είχε… άρωμα γυναίκας




Της Σοφίας Τσιρώνη και του Γιώργου Ψάχου (http://imaginistes.com)

 Και πώς να μην έχει αφού τα κορίτσια μας τόσο στο βόλλεϋ όσο και στο μπάσκετ μας χάρισαν μοναδικές στιγμές. Στην αντίπερα όχθη οι άντρες δεν διήνυσαν και την καλύτερη χρονιά τους αφήνοντας μια πικρή γεύση στους υποστηρικτές τους.

 

Μια καινούρια πρόκληση θα βρει από τη νέα σεζόν τις αθλήτριες του Αστέρα με την καθοδήγηση του Βασίλη Αρναούτη, καθώς θα δοκιμάσουν τη τύχη τους στην Α2 κατηγορία βόλλεϋ. Η νίκη τους επί του ΠΑΚ Χαλανδρίου με 3-0 σετ στα πλέι οφ ήταν το αποκορύφωμα μιας επιτυχημένης πορείας στην Α’ ΕΣΠΑΑΑ.

Το άστρο του Αγίου Δημητρίου έλαμψε και στο μπάσκετ με τις νεανίδες του Αστέρα και του Κρόνου να φτάνουν μέχρι το φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ. Αν και όλοι περιμέναμε έναν Μπραχαμιώτικο τελικό ο Φοίνικας Πειραιά έβαλε στοπ στα όνειρα καθώς νίκησε τον Αστέρα στα ημιτελικά και την ομάδα του Γρηγόρη Σουλιώτη στον τελικό με 50-37. Το σίγουρο όμως είναι πως το μέλλον στο μπάσκετ του δήμου μας είναι… γένους θηλυκού.

 

ΚΡΟΝΟΣ: «Ένας άλλος πλανήτης»

Γλυκόπικρη γεύση είχε η φετινή σεζόν για τους άνδρες του Κρόνου. Το συγκρότημα του Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου, κατέκτησε την τέταρτη θέση στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση που οδηγεί στην άνοδο.

Αντίθετα, ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η παρθενική εμφάνιση των γυναικών στην Α1 κατηγορία με την 7η θέση να τους εξασφαλίζει για μια ακόμα χρονιά, τη παραμονή στα μεγάλα σαλόνια.  Μεγάλη επιτυχία αποτελεί και η παρουσία τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου παρά την ήττα τους από τον Παναθηναϊκό.  Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως καλή εμφάνιση έκανε και ο Αστέρας Αγίου Δημητρίου στα παρκέ κατακτώντας την 5η θέση στην Γ’ ΕΣΚΑΝΑ.

 

Επί του (χλοο)τάπητος

 

Βίους αντίθετους ακολούθησαν οι δύο ποδοσφαιρικές ομάδες μας στην φετινή σεζόν της Α’ ΕΠΣΑ. Η Θύελλα με 50 βαθμούς κατέκτησε την έκτη θέση αφήνοντας μόνο καλές εντυπώσεις και πραγματοποιώντας πολύ καλά αποτελέσματα απέναντι σε δυνατότερους αντιπάλους. Στα «highlights» της χρονιάς βρίσκεται και η νίκη επί της πρωταθλήτριας Πεύκης με σκορ 2-1 αλλά και οι δύο νίκες απέναντι στον Άγιο Δημήτριο με 3-0 και 0-3, αποδεικνύοντας ποιος είναι το αφεντικό στη πόλη. Η ομάδα του Κώστα Νεοχωρίτη αποχαιρέτησε την κατηγορία τερματίζοντας στην 14η θέση και πλέον θα αγωνίζεται στην Β’ ΕΠΣΑ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.