“To Ελληνικό δεν Πωλείται”




 


Σε συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης για συντονισμό όλων των φορέων που έχουν ή χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις εντός του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ.Κοσμά, πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2012 ανοιχτή συνάντηση στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση που πραγματοποιείται σε διάστημα τριών μηνών και στόχος είναι να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο απέναντι στα σχέδια εκποίησης του Ελληνικού και εκδίωξης των σημερινών χρηστών του χώρου από αυτόν.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δημοτικές αρχές του Ελληνικού-Αργυρούπολης, εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά, της ΕΜΥ, του ΕΛΚΕΘΕ και του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής, καθώς και εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σόφτμπολ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του ΠΟΛΚΕΟΑ, της ΠΕΕΓΕΠ, του ΝΑΟΕΛΛ, του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, του «Προασπίζω» και άλλων φορέων. Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά και υποψήφιοι βουλευτές κομμάτων.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις σε σχέση με την εκποίηση του Ελληνικού και οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα προβλήματα και τις πιέσεις που δέχονται από κυβερνητικούς παράγοντες και ιδιαίτερα από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. Επίσης ανταλλάχτηκαν σκέψεις για κοινές μελλοντικές δράσεις αντίστασης, για διάδοση της ενημέρωσης ως προς τους τρέχοντες σχεδιασμούς της κυβέρνησης και για την οργάνωση νομικών προσφυγών.

 

Σημείο σύγκλισης των συμμετεχόντων είναι ότι δεν εγκαταλείπουν το χώρο, ότι αντιτίθενται σε όσα προβλέπονται στο Ν.4062/2012 «Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού…» και ότι συστρατεύονται με σκοπό τη διαφύλαξη του δημόσιου και κοινόχρηστου χαρακτήρα της έκτασης για χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικών εξυπηρετήσεων και έρευνας για όλους τους κατοίκους της Αθήνας.


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.