Θέμα υψηλού κόστους και ασφάλειας τίθεται για το Youth Festival




Ότι θα στοιχίσει τα διπλάσια και ότι δε μπορεί να εξασφαλιστεί αντιμετώπιση κινδύνου των μαθητών που θα συμμετέχουν σε αυτό, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Αγώνας για το Μέλλον Ελληνικού-Αργυρούπολης” για την απόφαση του Δήμου να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά φέτος το Youth Festival στο χώρο του Δυτικού Αεροδρομίου, αντί για το ανοιχτό Θέατρο της Αργυρούπολης.

“Άλλος ένας εδραιωμένος πολιτιστικός θεσμός απομακρύνεται από την Αργυρούπολη με απόφαση του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο “Αγώνας για το Μέλλον” εκτιμώντας πως έτσι γίνεται “κομματικοποίηση των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων από το Δήμαρχο” και ότι το φεστιβάλ με αυτό τον τρόπο “εκτοπίζεται στον απρόσωπο και απομακρυσμένο χώρο του πρ. αεροδρομίου”.

Ο Δήμος από την πλευρά του υποστηρίζει πως το φεστιβάλ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί φέτος στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού γιατί “θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να γνωρίσουν την περιουσία που τους ανήκει”, επειδή στο χώρο αυτό γίνονται αρκετά μουσικά φεστιβάλ, επειδή η μεγάλη συμμετοχή θα περιόριζε το πρόγραμμα των συγκροτημάτων τα οποία θα έπρεπε στο θέατρο της Αργυρούπολης να σταματούσαν γύρω στις 12.00 το βράδυ.

Συνεχίζοντας ο “Αγώνας για το Μέλλον” υποστηρίζει πως “είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς, ότι ο κ. Κορτζίδης με την κομματική αγκύλωσή του δεν μπορεί να καταλάβει, ότι το «Φεστιβάλ Νέων», το οποίο ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια και το εδραιώσαμε ως έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της πόλης, είχε ως στόχο να βγάλουμε τους μαθητές από τις καφετέριες και να τους πάμε στο ανοιχτό θέατρο, στην καρδιά της πόλης, να ασχοληθούν με τα νεανικά τους δρώμενα”.

Εξηγώντας τους λόγους που θεωρείται ασύμφορη η μεταφορά του φεστιβάλ στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο “Αγώνας για το Μέλλον Ελληνικού-Αργυρούπολης” εκτιμά πως “Εκτός από το διπλάσιο κόστος που συνεπάγεται ο εκτοπισμός του «Youth Festival» από το πέτρινο θέατρο της Αργυρούπολης» στον απρόσωπο και σκοτεινό χώρο του αεροδρομίου, προκύπτει το ερώτημα: Πως μπορεί να διασφαλιστεί, ότι εκεί οι μαθητές των Γυμνασίων και όλα τα άλλα παιδιά δεν θα κινδυνεύσουν; Αναλαμβάνει ο κ. Χρ. Κορτζίδης την ευθύνη;”

Για το κόστος φέτος, ο Δήμος απαντά πως “τα συγκριτικά στοιχεία βεβαιώνουν ότι είναι χαμηλότερο από προηγούμενες διοργανώσεις” ενώ, για την ασφάλεια του χώρου αναφέρει “ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία και το ποιος θα έχει ευθύνη αν συμβεί κάτι κακό νομίζουμε πως πράγματι αυτοί που τα λένε δεν έχουν τη δύναμη και το σθένος να πάρουν την παραμικρή ευθύνη ως αιρετοί και κρύβονται πίσω από φοβιστικά διλήμματα και μικροπολιτικές.

“Εξ’ άλλου η πλειοψηφία των συμμετεχόντων έχει ενθουσιαστεί με την αλλαγή χώρου και δεν φοβούνται καθόλου να ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα και να τελειώσουν στις 2 ή 3 το πρωί”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.