Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας Αγ. Θεοδώρων




Την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της Πλατείας Αγ. Θεοδώρων που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου – Ιάσωνος – Δαναών και Ακριτών, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Επί της πλατείας πραγματοποιήθηκε ανάπλαση με ενίσχυση του πρασίνου, φύτευση με γκαζόν πράσινο (περίπου 350τμ.) και τοποθέτηση πλήρους αρδευτικού συστήματος ενώ έγινε και δεντροφύτευση με αγγελικές και πικροδάφνες. Επίσης ενισχύθηκαν και οι υποδομές με 6 σιδηροϊστούς φωτισμού με 2 βραχίονες (φωτιστικά),
ένα φωτιστικό με 3 βραχίονες καθώς και παγκάκια.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην παιδική χαρά η οποία ανακατασκευάστηκε με την τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας περίπου 400τμ, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΕΛΟΤ
καθώς και με την αντικατάσταση των φθαρμένων οργάνων με καινούργια (4 κούνιες, 2 σύνθετα και ένας μύλος).

Καθώς η πλατεία βρίσκεται στην συμβολή όπως προαναφέρθηκε των οδών Κ. Παλαιολόγου – Ιάσωνος – Δαναών και Ακριτών που μεταφέρουν αυξημένη κίνηση από την Λ. Αμφιθέας προς τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τοποθετήθηκε προστατευμένη περίφραξη περίπου 130μ., για την ασφάλεια των δημοτών αλλά και των παιδιών που παίζουν στην παιδική χαρά.

Για τον ίδιο λόγο πραγματοποιήθηκε διεύρυνση πεζοδρομίου επί της οδού Ακριτών κατά 1,80μ. με αποτέλεσμα να μειώνεται η ταχύτητα των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Η χρηματοδότηση του έργου έγινε με ίδιους πόρους του δήμου Παλαιού Φαλήρου ενώ κατά την διαδικασία του διαγωνισμού προέκυψε έκπτωση 59% από τον ανάδοχο του έργου με αποτέλεσμα το προϋπολογισμού 120.000€ συν ΦΠΑ έργο, να στοιχήσει τελικά 49.200€ περιλαμβανομένου και ΦΠΑ.

 

 

χ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.