Η Δημ. Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης αναζητά εθελοντές για παιδικές δράσεις




Εθελοντές που θα πλαισιώσουν παιδικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν 66 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αναζητά το πρόγραμμα καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη του Future Library, όπου συμμετέχει φέτος ο Δήμος Ηλιούπολης.

Όπως μας εξήγησε η υπεύθυνη οργάνωσης εκδηλώσεων του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Έρικα Καρβέλα, οι εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών τις οποίες θα κληθούν να συνδράμουν οι εθελοντές που ζητούνται από το πρόγραμμα αφορούν κυρίως σε δράσεις για τα παιδιά όπως αφηγήσεις κειμένων, ξεναγήσεις τους στην πόλη κτλ.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Tην αίτηση εθελοντισμού καθώς και σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στo www.futurelibrary.gr

Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Για περισσότερες πληροφορίες…
Διευθυντής Προγράμματος – Γιάννης Τροχόπουλος: [email protected]
Συντονιστής Προγράμματος – Δημήτρης Πρωτοψάλτου: [email protected]

Σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της χώρα μας οι Δημόσιες/Δημοτικές βιβλιοθήκες πασχίζουν να βρεθούν στο προσκήνιο χάριν στο όραμα και την πρωτοβουλία του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.
Σε τι μπορούμε να ελπίζουμε;
Πως θα αλλάξει το γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας και ηττοπάθειας που κυριαρχεί;
Τι θα μπορέσει να σταματήσει τον κατήφορο συνεχούς απαξίωσης των βιβλιοθηκών που τις οδηγεί στην εξαφάνιση;

Η ομάδα του Future Library με τη δική σας βοήθεια και υποστήριξη ολοκλήρωσε το προηγούμενο εξάμηνο τη μελέτη και ταυτόχρονα την πρόταση για την υποστήριξη των βιβλιοθηκών, δωρεά που πρόσφατα ενέκρινε το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Τίποτε δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αν ένας μεγάλος αριθμός βιβλιοθηκών δεν συμπλήρωνε το ερωτηματολόγιο της έρευνας για τις υποδομές, αν δεν δημιουργούσαν το προφίλ τους στον δικτυακό τόπο του Future Library «ανεβάζοντας» ταυτόχρονα φωτογραφίες από τους χώρους τους. Απλά, μικρά, ουσιαστικά όμως βήματα που έδειξαν και δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα και διάθεση να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια.

Σήμερα στο Future Library ανακοινώνουμε τον κατάλογο με αυτές τις βιβλιοθήκες (συνολικά 80 βιβλιοθήκες, 132 μαζί με τα παραρτήματα τους). Οι περισσότερες είναι δημοτικές (53) αλλά αρκετές από τις μεγαλύτερες δημόσιες (27) δίνουν το παρόν στον κατάλογο αυτό και δημιουργούν ένα ενδιαφέρον σύνολο ιδρυμάτων σε όλη την επικράτεια της χώρας μας. Αυτές οι βιβλιοθήκες μπορούν να συμμετάσχουν στις δράσεις του προγράμματος που η ομάδα του Future Library θα υλοποιήσει το 2012. Από την καινούργια χρονιά θα αρχίσουν να ανακοινώνονται λεπτομέρειες για κάθε επί μέρους δράση.

Χρειαζόμαστε τον ενθουσιασμό αλλά και την υπομονή, την μεθοδικότητα αλλά και την περιέργεια σας για να υλοποιήσουμε όλοι μαζί ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα ανάπτυξης ενός δυναμικού δικτύου βιβλιοθηκών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και γιατί όχι θα δείξει το δρόμο για την ανάταση της χώρας.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.