Πράξη ανθρωπιάς σε οικογένεια με ΑμεΑ από το δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης




Η ενέργεια του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης έγινε γνωστή μέσα από την ιστοσελίδα του συλλόγου Υποστήριξης ΑμεΑ “ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ”. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η τετραμελής οικογένεια βρέθηκε στο δρόμο ύστερα από έξωση. Μην έχοντας λύση, αναγκάστηκαν να μένουν στο αυτοκίνητό τους! Ο δήμος ευαισθητοποιήθηκε και ανέλαβε να πληρώσει τα χρήματα για να μείνουν σε ξενοδοχείο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Πριν από δύο  περίπου εβδομάδες  είχαμε  απευθύνει έκκληση μέσω της σελίδας του ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ προς το  Δήμο Ελληνικού/Αργυρούπολης  αλλά και προς ιδιώτες για παραχώρηση  χώρου. Ενός  χώρου, στον οποίο  οικογένεια ΑμεΑ με δυο παιδιά που βρέθηκε στο δρόμο λόγω έξωσης θα φύλαγε τα υπάρχοντά της, ενώ οι ίδιοι θα φιλοξενούνταν σε  συγγενικό σπίτι.
Ο Δήμος αμέσως ανταποκρίθηκε θετικά, και παραχώρησε ένα χώρο για ενάμιση μήνα.
Το νοικοκυριό των ανθρώπων με τη βοήθεια του εθελοντή του ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ  Νίκου Σπυρόπουλου, ο οποίος για μιά ακόμα  φορά έκανε  τη μεταφορά αφιλοκερδώς, μεταφέρθηκαν στο  συγκεκριμένο μέρος.
Επιπλέον,  επειδή  τελικά δεν μπόρεσαν να φιλοξενηθούν  από  τους συγγενείς τους, ο Δήμος  εξασφάλισε τη διαμονή τους για λίγες ημέρες σε ξενοδοχείο μιας και το ζευγάρι με τα δύο τους παιδιά έμεναν ήδη  στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους .
Θεωρούμε ότι  οι παραπάνω  κινήσεις  είναι μια ενέργεια  ανθρωπιάς και ευαισθησίας στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο εκ μέρους  του Δήμου
Το Δ.Σ.
του Συμπράττω

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Πράξη ανθρωπιάς σε οικογένεια με ΑμεΑ από το δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

  • 01/05/2015 at 2:10 μμ
    Permalink

    Ειναι αλήθεια πράγματι ότι κάποιες πράξεις δεν χρειάζονται σχόλια

    Απαντήστε
  • 04/05/2015 at 7:39 πμ
    Permalink

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΜΕΑ ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ … ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ … ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΟΥΣ … ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ …
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ….. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.