«Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης στο Δήμο Αλίμου»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλίμου το Σάββατο, 4 Απριλίου 2015, το 1ο Forum Εργασίας της Πράξης «Ελληνική Γαστρονομία» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, Λεωφ. Ιωνίας 96.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ελληνικής Γαστρονομίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κατάρτιση Ανέργων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας στον Κλάδο της Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Οινολογίας και Εστιατοριακής τέχνης», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”, με Συντονιστή Εταίρο την εταιρεία Σ.Μ.Ρ Συμβουλευτική ΕΠΕ, και εταίρους το Δήμο Αλίμου, το Γραφείο Ψαριανού – Ελληνική Λογιστική Εταιρεία Α.Ε. και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης CONSUL Α.Ε..

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η Δικτύωση των Ωφελούμενων της Πράξης με Επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους και είχε ως στόχο την απασχόληση των ωφελούμενων και την ανάπτυξη σχέσεων με επιχειρηματίες της περιοχής παρέμβασης.

Κατά τη διάρκεια του 1ου Forum Εργασίας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις  από τον κ. Πιέττα Κωνσταντίνο (Τεχν. Σύμβουλος Διαχείρισης Έργων), την κα Ίρις Ψαριανού (Οικονομολόγο-Λογίστρια)  σχετικά με τα αποτελέσματα της κατάρτισης των ωφελούμενων, το πρόγραμμα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ για ωφελούμενους ΤΟΠΣΑ-ΤΟΠΕΚΟ/ και τον κ. Τόλη Αναστάσιο (Επίτιμο  Πρόεδρο της  Λέσχης  Αρχιμαγείρων Ελλάδος), ο οποίος τόνισε τη σημασία της γαστρονομίας  στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας.

Με τη λήξη των παρουσιάσεων ακολούθησαν «στρογγυλά τραπέζια», με τη συμμετοχή επιχειρηματικών φορέων της περιοχής καθώς και εξειδικευμένων επιστημόνων στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίοι ανέλαβαν τη διεξαγωγή συνεντεύξεων με τους ωφελούμενους και τη συλλογή βιογραφικών τους με στόχο την προώθησή τους σε θέσεις εργασίας.

Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

O Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης παρακολουθεί τα σεμινάρια των σεφ
Εντυπωσιακή προσέλευση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και μετά από διάστημα ενός μήνα, ολοκληρώθηκε η κατάρτιση των ωφελούμενων από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ελληνικής Γαστρονομίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κατάρτιση Ανέργων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας στον Κλάδο της Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Οινολογίας και Εστιατοριακής τέχνης», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”, με Συντονιστή Εταίρο την εταιρεία Σ.Μ.Ρ Συμβουλευτική ΕΠΕ, και εταίρους το Δήμο Αλίμου, το Γραφείο Ψαριανού – Ελληνική Λογιστική Εταιρεία Α.Ε. και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης CONSUL Α.Ε. Τα σεμινάρια κατάρτισης υλοποιήθηκαν σε Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης που βρίσκεται στην Ακαδημίας 67 και Μαυροκορδάτου 1 και η παρουσία των ωφελούμενων ήταν καθημερινή.

Η κατάρτιση παρείχε στους ωφελούμενους της Πράξης «Ελληνική Γαστρονομία», γνώσεις, δεξιότητες και ερεθίσματα σε τομείς μαγειρικής και γαστρονομίας, την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας, την προβολή μέσω διαδικτύου, την προσέλκυση πελατών, την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων απαραίτητων για την εύρεση εργασίας, την κατάρτιση πάνω στη χρήση εργαλείων και συσκευών μαγειρικής, τεχνικές προώθησης πωλήσεων, διαπροσωπικές σχέσεις και άλλα.

Στόχος της κατάρτισης ήταν η ενίσχυση των προσόντων των ωφελούμενων όσον αφορά τις δεξιότητες τους και επακολούθως της πιθανότητας για εύρεση εργασίας σε επιχειρήσεις της αγοράς, η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ικανοτήτων τους, που είναι απαραίτητες προκειμένου να κάνουν έναρξη της δικής τους επιχείρησης και η προώθηση και πώληση υπηρεσιών και προϊόντων του κλάδου τους διά ζώσης και μέσω διαδικτύου.

 

Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.