Στο Φλοίσβο το hi – tech ιστιοφόρο της «Βασίλισσας των hedge funds» Έλενας Αμβροσιάδου (ΕΙΚΟΝΕΣ&VIDEO)





Το «Maltese Falcon», το καλύτερο γιοτ που κατασκευάστηκε ποτέ, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στη μαρίνα του Φλοίσβου. Πρόκειται για το σούπερ γιοτ της Έλενας Αμβροσιάδου, που κέρδισε το βραβείο «Baccarat SuperYacht Trophy».

Το «Γεράκι της Μάλτας», ελληνιστί, διαθέτει τρία κατάρτια που αγγίζουν το ύψος 20ώροφου κτιρίου, ενώ το εμβληματικό γεράκι που είναι σχεδιασμένο στα πανιά του προκαλεί θαυμασμό. Διαθέτει τεχνολογία «Dyna Ring», η οποία προσφέρει στα πανιά επιπλέον ανθεκτικότητα, και κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων, χωρίς καθόλου κραδασμούς και θόρυβο, δημιουργώντας ελάχιστο κύμα. Το συγκεκριμένο γιοτ έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Perini Navi.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της, η κ. Αμβροσιάδου ανέφερε ότι το εν λόγω γιοτ συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την ομορφιά, ενώ δημιουργεί άνετο και ασφαλές περιβάλλον. Το εξωτερικό του μέρος έχει ξύλινα καταστρώματα, λουστραρισμένες κουπαστές και φινιρισμένες επιφάνειες. Άκρως εντυπωσιακό είναι όμως και το εσωτερικό του, καθώς διαθέτει ένα αίθριο που κόβει την ανάσα.

Τα τρία καταστρώματα ενώνονται με τη βοήθεια της κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι και το σκάφος λούζεται παντού από το φυσικό φως. Ένα έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου από τη σειρά «Ομπρέλες» στολίζει το κεντρικό σαλόνι, οι πολυτέλειες όμως δεν σταματούν εδώ. Το «Maltese Falcon» διαθέτει επίσης γυμναστήριο, home cinema, τζετ σκι, καθώς και ένα μίνι υποβρύχιο. Να σημειωθεί ότι διαθέτει την άνεση και την ασφάλεια για υπερατλαντικά ταξίδια και διατίθεται προς ενοικίαση έναντι 400.000 ευρώ την εβδομάδα!

«Βασίλισσα των hedge funds» η Αμβροσιάδου

Η επιχειρηματίας, συνιδρύτρια του hedge fund Ikos, θεωρείται αυθεντία στη διαχείριση κεφαλαίων. Συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο 50 ισχυρών γυναικών στη διαχείριση hedge funds για το 2010 και το 2011, ενώ κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις και στη λίστα της οικονομικής επιθεώρησης «Financial News» με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες της οικονομίας.

Η Έλενα Αμβροσιάδου είναι η διευθύνουσα σύμβουλος της Ikos, ενώ ο Μάρτιν Κάουαρντ (σ.σ.: ο πρώην σύζυγός της) έως το 2009, όταν και αποχώρησε παίρνοντας το ποσό των 138 εκατ. λιρών, ήταν επικεφαλής του τομέα επενδύσεων του hedge fund.

Η περιουσία του ζευγαριού εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 300 εκατ. στερλίνες, ενώ η κ. Αμβροσιάδου έχει συμπεριληφθεί επίσης στη λίστα των «Financial News» για τις 100 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Τα τελευταία χρόνια οι δύο εν διαστάσει σύζυγοι έχουν καταθέσει πλήθος αγωγών σε 4 χώρες (Αγγλία, Ελλάδα, Μονακό, Κύπρο) με αλληλοκατηγορίες για κατασκοπεία, υποκλοπές και παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής. Να σημειωθεί ότι τεράστια ποσά ξοδεύτηκαν σε δικηγόρους και ντετέκτιβ.

Η κ. Αμβροσιάδου έχει πλούσια κοινωνική δράση και δεν είναι λίγες οι φορές που παραχώρησε το «Maltese Falcon» για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Δείτε VIDEO στο (zougla.gr)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Στο Φλοίσβο το hi – tech ιστιοφόρο της «Βασίλισσας των hedge funds» Έλενας Αμβροσιάδου (ΕΙΚΟΝΕΣ&VIDEO)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.