Νίκος Στέφος: “θα λογοδοτήσετε για το φαραωνικό έργο στην πλατεία Χρυσοστόμου”




ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΟΣ: «ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ»

 (e-epikaira.gr)

Οι αντιδράσεις για το έργο της καταστροφής της Πλατείας Χρυσοστόμου, άρχισαν με το “καλημέρα” στη Νέα Σμύρνη. Πρώτος απ’ όλους ο Νίκος Στέφος, επικεφαλής της “Συμμαχίας Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη”, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή.

 Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο Νίκος Στέφος αναφέρει:

“Την ώρα που η πατρίδα μας ζει τις πιο δύσκολες στιγμές της μεταπολεμικής της ιστορίας και ο λαός μας έχει λυγίσει από την κρίση και τα μέτρα, έρχεται η δημοτική πλειοψηφία για να ξεκινήσει σπάταλα, άχρηστα και ύποπτα έργα “ανάπλασης” της πλατείας Χρυσοστόμου, έργα που επιβαρύνουν το περιβάλλον με περισσότερο τσιμέντο και μειώνουν το λιγοστό πράσινο που απέμεινε στην πόλη μας.

Με μελέτες και προϋπολογισμό που ξεπερνά προκλητικά κάθε προηγούμενο, ύψους 2.600.000 ευρώ (!!!) η δημοτική αρχή σκοπεύει να κατασκευάσει πομπωδώς ένα έργο που δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του δημότη αντί να στραφεί σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και προστασίας των Νεοσμυρνιωτών και ειδικά εκείνων που πλήττονται από την κρίση. Η φαιδρή δικαιολογία ότι τα χρήματα μας τα δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του ΕΣΠΑ είναι προκλητική και απαράδεκτη γιατί στα χρήματα του ΕΣΠΑ συμμετέχει και η Ελλάδα με τον κρατικό της προϋπολογισμό, δηλαδή με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Καλώ τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει το θέμα και κυρίως το μέγεθος του προβλεφθέντος φαραωνικού προϋπολογισμού και να απαντήσει επιτέλους πειστικά πώς γίνεται να δίνει 2.900.000 για ένα έργο το οποίο όλοι οι γνωρίζοντες από δημόσια έργα εργολάβοι και μηχανικοί δεν το κοστολογούν παραπάνω από 300.000 ευρώ… Να απαντήσει με στοιχεία για το πώς έχουν υπολογιστεί όλα αυτά τα τεράστια ποσά και ποιοί θα τα εισπράξουν… Να μιλήσει με σοβαρότητα για τη χρησιμότητα αυτού του έργου την ώρα που υπάρχουν πολλοί συμπολίτες που δεν έχουν πια ούτε να φάνε…

Επειδή όμως η μέχρι σήμερα τακτική της δημοτικής πλειοψηφίας μας προδιαθέτει ότι θα προτιμήσει και πάλι τη σιωπή, θέλω να τη διαβεβαιώσω ότι για τη “Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη” η προκλητική αυτή επιλογή δεν θα μείνει έτσι. Οι εμπνευστές, καθοδηγητές και πρωτεργάτες αυτού του έργου βιτρίνας αλλά και όσοι συμμετέχουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην υλοποίησή του, θα κληθούν σύντομα να απαντήσουν στην κοινωνία της Νέας Σμύρνης και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.