Ο βίος του Αγίου Νεκταρίου ζωντανεύει απόψε στη Γλυφάδα

Συγγραφέας
18 Ιουλίου, 2026
2 λεπτά διάβασμα

Σάββατο 18 Ιουλίου στις 20:30 – Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας – Είσοδος Ελεύθερη

Η θεατρική παράσταση «Άγιος Νεκτάριος, από τη γη στον ουρανό» του Θανάση Σταυρόπουλου, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Χάσκα, που έρχεται απόψε στο Φεστιβάλ Γλυφάδας, αποτελεί συνδυασμό αποκαλυπτικής αφήγησης σκηνών που θα μεταφέρουν με μοναδικό τρόπο τους θεατές μέσα από ένα πλήρως τεκμηριωμένο κείμενο, αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο, στον ενάρετο αλλά δύσκολο βίο του Αγίου Νεκταρίου. Στόχος του έργου είναι να μας υπενθυμίσει ότι, παρά τις όποιες αντιξοότητες της ζωής, ο δρόμος της αρετής και της ανθρωπιάς είναι πάντα φωτισμένος με δύναμη και ελπίδα.

Πρόκειται για ένα βαθιά συγκινητικό θρησκευτικό δράμα, αριστοτεχνικά δοσμένο, που προσφέρεται σήμερα δωρεάν από τον Δήμο μας σε όλο τον κόσμο, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας, αφού είναι απόφαση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου τα πάντα να είναι δωρεάν για όλους – από τις παραλίες μέχρι τις γιορτές, τα θεάματα, τις εκδηλώσεις.

Οι συντελεστές της παράστασης επιχειρούν να «επανασυστήσουν» στο θεατρικό κοινό τον Άνθρωπο πίσω από τον Άγιο, τον Νεκτάριο εξ Σηλυβρίας, τον πρωτοπόρο δάσκαλο, τον δάσκαλο της υπομονής, προστάτη των αδυνάτων, των φτωχών και όσων αναζητούν εργασία.



Σκηνοθεσία: Κατερίνα Χάσκα. Στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου ο Γιώργος Κοντοπόδης. Έκτακτη συμμετοχή Κώστας Αρζόγλου στο ρόλο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Σωφρονίου Δ’. Ερμηνεύουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Γιώργος Ζώης, Μάνθος Καλαντζής, Κωνσταντίνα Σιλεβρή, Κατερίνα Παπαγιαννίδου, Νίκος Σκούταρης.

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας