Θανατηφόρο τροχαίο στην Καλλιθέα: “Δεν υπήρξε καταδίωξη” λέει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Συγγραφέας
9 Ιουνίου, 2026
2 λεπτά διάβασμα

Διευκρινίσεις σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε έναν 28χρονο μοτοσικλετιστή το βράδυ της Πέμπτης (4/06) στην Καλλιθέα, δίνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 22:00 στη διασταύρωση της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) με την οδό Σπάρτης. Η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού παρέσυρε γυναίκα που περνούσε από τη διάβαση πεζών και στη συνέχεια προσέκρουσε σε κολόνα και σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Με αφορμή αναρτήσεις στα social media, η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί καταδίωξης:

  • Ξεκαθαρίζει ότι τη στιγμή του ατυχήματος δεν βρισκόταν σε εξέλιξη καμία προσπάθεια καταδίωξης ή ακινητοποίησης του οχήματος.
  • Αν και η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα αναζητούνταν για παραβάσεις του ΚΟΚ, δεν υπήρχε καμία εμπλοκή αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο της τραγωδίας.

Το Αρχηγείο υπογραμμίζει ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι, επαναλαμβάνοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών στους δρόμους παραμένει αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Τροχαίας.



Η ανακοίνωση:

“Με αφορμή δημόσιες αναφορές και αναρτήσεις που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι οι ισχυρισμοί περί καταδίωξης του οδηγού της μοτοσικλέτας από αστυνομικές δυνάμεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα αποτελούσε αντικείμενο αναζητήσεων στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών, καθώς υπήρχαν ενδείξεις παραβάσεων του Κ.Ο.Κ., πλην όμως κατά τον χρόνο του ατυχήματος δεν βρισκόταν σε εξέλιξη οποιαδήποτε καταδίωξη ή προσπάθεια ακινητοποίησής της από αστυνομικούς.

Ως εκ τούτου, κάθε αναφορά που συνδέει το θανατηφόρο τροχαίο με δήθεν καταδίωξη από την Ελληνική Αστυνομία είναι ανακριβής και στερείται πραγματικής βάσης.

Υπογραμμίζεται ότι, η πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η αντιμετώπιση επικίνδυνων παραβατικών συμπεριφορών στο οδικό δίκτυο αποτελούν διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη αποστολή της Τροχαίας.”

Η κηδεία του 28χρονου Παναγιώτη-Χαράλαμπου Βασιλόπουλου, έγινε την Κυριακή (7/6), στα Ζαχλωρίτικα Αιγιαλείας.

Το βίντεο στο Tik Tok που αναφέρει ότι υπήρξε καταδίωξη:

@holyridersmotoclub

Εγώ, σαν άνθρωπος, δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ, αν δεν έλεγα δημόσια την αλήθεια, με κάθε λεπτομέρεια. Δεν θα διορθώσει κάτι, η ζωή του δεν γυρίζει. Να απομακρυνθούν όμως όλοι οι επικίνδυνοι/εξουσιομανείς από τόσο κρίσιμες θέσεις που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς με υπολογισμό ρίσκου, και όχι να απαξιώνουν το δικαίωμα της ζωής που έχει ο κάθε άνθρωπος, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ. Ενήργησαν με την πεποίθηση ότι βρίσκονται υπεράνω κάθε ορίου, επιδεικνύοντας μια επικίνδυνη αίσθηση παντοδυναμίας και αυταρχισμού. Ήταν δολοφονία. Αντίο Παναγιώτη. 4/6/26 🪽

♬ πρωτότυπος ήχος – holyridersmotoclub

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας