Ο Σύλλογος “Αποσπερίδες Νέας Σμύρνης” έγραψε ιστορία στο ICU Worlds 2026, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Senior Hip Hop. Ένα τεράστιο μπράβο στα κορίτσια που με το ταλέντο και την ψυχή τους ανέβασαν την ελληνική σημαία στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου!

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης εκπροσωπώντας επάξια όλη τη χώρα απέσπασε μια ιστορική διάκριση μετά από μεγάλη ανατροπή.
Στην κατηγορία συμμετείχαν συνολικά 12 χώρες, με τις 10 να προκρίνονται στον ημιτελικό γύρο. Η ομάδα κατέλαβε την 6η θέση στους ημιτελικούς, ωστόσο στον μεγάλο τελικό πραγματοποίησε μια συγκλονιστική εμφάνιση, ανεβαίνοντας στη 2η θέση του κόσμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αποσπερίδες ξεπέρασαν ακόμα και κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος όπως το Εκουαδόρ, η Ταϊλάνδη, η Αυστραλία και το Μεξικό. Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, η άνοδος από την 6η θέση στη 2η αποτελεί τη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει καταγραφεί ποτέ στην κατηγορία Senior Hip Hop στην ιστορία της ICU.
H ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading
Με δύο ασημένια μετάλλια, πολλές διακρίσεις και εντυπωσιακές εμφανίσεις ολοκλήρωσαν οι ελληνικές ομάδες, τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2026 που διεξήχθη 22-24 Απριλίου στο ESPN Wide World of Sports Complex του Ορλάντο στις ΗΠΑ.
ΔΥΟ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Ο ασημένιος δρόμος των γαλανόλευκων επιτυχιών άνοιξε από την ομάδα Junior All Girl Adv, για να ακολουθήσει με εμφατικό τρόπο η ομάδα Senior Hip Hop! Για πρώτη φορά η Ελλάδα κατέκτησε ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο στο άθλημα του cheerleading, όπως και για πρώτη φορά κατέκτησε δύο παγκόσμια μετάλλια σε μία διοργάνωση!
Junior All Girl Advanced – Team Greece Hellenic Star
Νέα σελίδα γράφτηκε στην ιστορία του ελληνικού Cheerleading. Το πρώτο ελληνικό ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα Junior All Girl Advanced που απαρτίζεται από αθλήτριες του συλλόγου Ελληνικό Αστέρι από την Θεσσαλονίκη. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Καναδάς, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε με χάλκινο μετάλλιο η Πολωνία.
Senior Hip Hop – Team Greece Aposperides
Το δεύτερο ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο ήρθε με εμφατικό τρόπο από την ομάδα Senior Hip Hop που απαρτίζεται από αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου Αποσπερίδες από τη Νέα Σμύρνη της Αθήνας. Παρά την 6η θέση στον ημιτελικό, κατάφεραν να προσπεράσουν μεγαθήρια όπως το Εκουαδόρ, η Ταϊλάνδη, η Αυστραλία και το Μεξικό για να κατακτήσουν την δεύτερη θέση στον Κόσμο.
Την απονομή στην ομάδα Senior Hip Hop έκανε η υπεύθυνη εθνικών ομάδων και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, κ. Ευαγγελία Κρητικού. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αμερική, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε με χάλκινο μετάλλιο το Εκουαδόρ.
Η ανακοίνωση του Α.ΠΟ.Σ. ΟΙ ΑΠΟΣΠΕΡΙΔΕΣ
«Ιστορική Διάκριση για το σωματείο μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2026
Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και βαθιά συγκίνηση ανακοινώνουμε τη σπουδαία επιτυχία του συλλόγου μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading ICU Worlds 2026, όπου η ομάδα μας κατέκτησε τη 2η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Senior Hip Hop, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα.
Στην κατηγορία συμμετείχαν συνολικά 12 χώρες, με τις 10 να προκρίνονται στον ημιτελικό γύρο. Η ομάδα μας κατέλαβε την 6η θέση στους ημιτελικούς, ωστόσο στον μεγάλο τελικό πραγματοποίησε μια συγκλονιστική εμφάνιση, ανεβαίνοντας στη 2η θέση του κόσμου, ξεπερνώντας κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος όπως το Εκουαδόρ, η Ταϊλάνδη, η Αυστραλία και το Μεξικό.
Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, η άνοδος από την 6η θέση στη 2η αποτελεί τη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει καταγραφεί ποτέ στην κατηγορία Senior Hip Hop στην ιστορία της ICU. Αυτό που πέτυχε η ομάδα μας στο Orlando το 2026 δεν είναι απλώς μια επιτυχία· αποτελεί ένα παγκόσμιο στατιστικό παράδοξο για τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Από την 6η θέση των ημιτελικών στο ασημένιο μετάλλιο των τελικών— καταγράφεται ως μία από τις τρεις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του αθλήματος, ανεξαρτήτως κατηγορίας..
Η επιτυχία αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτεύχθηκε. Χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και χωρίς την υποστήριξη που απολαμβάνουν άλλες χώρες, οι αθλητές και οι προπονητές μας κατάφεραν, μέσα από αδιάκοπη προσπάθεια, πειθαρχία και απόλυτη αφοσίωση, να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου.
Η διάκριση αυτή δεν αποτελεί μόνο μια αγωνιστική επιτυχία, αλλά μια ισχυρή απόδειξη ότι το πάθος, η ενότητα και η πίστη μπορούν να μετατρέψουν το αδύνατο σε πραγματικότητα.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους αθλητές μας, τις οικογένειες τους, τους προπονητές μας, στην Ελληνική Ομοσπονδία και τους υποστηρικτές μας που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή τη διαδρομή. Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους.
Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, την ίδια πίστη και ακόμα μεγαλύτερα όνειρα.
Για τον σύλλογο
Α.ΠΟ.Σ. ΟΙ ΑΠΟΣΠΕΡΙΔΕΣ».
4η θέση στον κόσμο για τις ομάδες Senior Jazz και Youth All Girl Median
Πραγματοποίησαν εντυπωσιακά αγωνιστικά προγράμματα και έφτασαν μία ανάσα μακριά από το παγκόσμιο βάθρο οι ομάδες Senior Jazz και Youth All Girl Median που απαρτίζονται από αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου Ελληνικό Αστέρι. Την τέσσερις συνεχόμενες φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης Senior Jazz ξεπέρασε στη βαθμολογία η Αμερική (χρυσό), το Μεξικό (ασημένιο) και η Αυστραλία (χάλκινο). Στο βάθρο της κατηγορίας Youth All Girl Median, ανέβηκαν Αυστραλία, Τσεχία και Μεξικό.
Την 5η θέση στον κόσμο κατέκτησε η ομάδα Youth Coed Median που απαρτίζεται από αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου Ελληνικό Αστέρι. Στην 6η θέση τερμάτισε η ομάδα Youth Hip Hop με αθλήτριες από το σύλλογο Αποσπερίδες. Οι ομάδες Senior Coed Elite και Junior Coed Adv που απαρτίζονται από αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου Αμαζόνες κατέκτησαν την 7η θέση στον κόσμο. Τρεις ομάδες και ένα ζευγάρι βρέθηκαν στην 8η θέση της κατηγορίας τους: Senior All Girl Elite (Team Greece Amazons), Junior Hip Hop (Team Greece Yades), Youth Pom (Team Greece Amazons) και το ζευγάρι του Senior Hip Hop Doubles Άννα Γερογιάν και Θωμαή Θανάση. Το ζευγάρι του Senior Pom Double Νίκη Αγάθου και Αποστολία Προυβά, τερμάτισαν στην 10η θέση όπως και η ομάδα Junior Pom (Team Greece Myrtali). Την 15η θέση κατέκτησε η ομάδα Senior Pom (Team Greece Hellenic Star).
Η Ελλάδα είχε παρουσία και στο πάνελ των κριτών, με τον διεθνή κριτή Βασίλη Σκεπετάρη να εκπροσωπεί την χώρα μας.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading Μιχάλης Φουντεδάκης δήλωσε:
«Μας κάνατε περήφανους! Τα δύο ασημένια μετάλλια αποτελούν μία ακόμη σπουδαία επιτυχία για τη χώρα μας. Το υψηλό επίπεδο και η συνεχή ανοδική πορεία στο άθλημα του cheerleading επιβεβαιώνεται από την παρουσία της Ελλάδας κάθε χρόνο στο βάθρο των μεταλλίων. Εξίσου σημαντικές είναι οι διακρίσεις όλων των ομάδων και των ζευγαριών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2026. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές και τα μέλη της αποστολής, που εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα στο Ορλάντο»
Οι επιτυχίες αυτές ενισχύουν περαιτέρω τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος και δημιουργούν αισιοδοξία για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.
Οι διακρίσεις των ελληνικών ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2026
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Senior Hip Hop Team Greece Aposperides
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Junior All Girl Adv Team Greece Hellenic Star
4η θέση Senior Jazz Team Greece Hellenic Star
4η θέση Youth All Girl Median Team Greece Hellenic Star
5η θέση Youth Coed Median Team Greece Hellenic Star
6η θέση Youth Hip Hop Team Greece Aposperides
7η θέση Senior Coed Elite Team Greece Amazons
7η θέση Junior Coed Adv Team Greece Amazons
8η θέση Senior All Girl Elite Team Greece Amazons
8η θέση Senior Hip Hop Doubles Gerogian-Thanasi
8η θέση Junior Hip Hop Team Greece Yades
8η θέση Youth Pom Team Greece Amazons
10η θέση Senior Pom Doubles Agathou – Prouva
10η θέση Junior Pom Team Greece Myrtali
15η θέση Senior Pom Team Greece Hellenic Star
Χορηγοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading: Fila, Chronoteam, MG Motor, LG, LAP, Unicorg
notia team
Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.
Δείτε όλα τα άρθρα από notia team