Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι (2-2 στην παράταση, 1-1 κανονική διάρκεια) ο Αστέρας Βάρης κατέκτησε το Κύπελλο Ανατολικής Αττικής κόντρα στον Άρη Βούλας.
Ο Αστέρας Βάρης ήταν πιο ψύχραιμος στην διαδικασία των πέναλτι και κατάφερε να κατακτήσει το 21 Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ, κόντρα στον Άρη Βούλας. Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε 1-1, ενώ στην παράταση η ομάδα από την Βούλα πήρε το προβάδισμα (2-1) στο 114′ αλλά ο Αστέρας χάρις σε τέρμα του Ψυχογιού στο 120+4′ (2-2) έστειλε το παιχνίδι στην Ρώσικη Ρουλέτα, εκεί όπου ήταν πιο ψύχραιμος και με σκορ 4-1 κατέκτησε το Κύπελλο Ανατολικής Αττικής.
Το σκορ άνοιξε στο 10′ όταν ο Αρσενίου με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Η απάντηση του Αστέρα ήρθε στο 21′ όταν ο Δημητρόπουλος γύρισε στον Μπακοθανάση που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.
Στο 65′ ο Αστέρας άγγιξε το 2ο γκολ όταν το μακρινό σουτ του Χριστίνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο φινάλε η ομάδα της Βάρης είχε διπλή ευκαιρία, αρχικά στο 89′ όταν ο Γιατράς από κοντά πλάσαρε πάνω στον Γκόλφη, ενλω στο 90′ ο Χριστίνης βγήκε μόνος με τον γκολκίπερ του Αρη, ο οποίος επενέβη σωτήρια πέφτοντας στα πόδια του αντιπάλου του και μπλοκάροντας τη μπάλα.
Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί στο 114′ σε μια αντεπίθεση του Άρη ο κορυφαίος παίχτης του ο Αρσενίου έβγαλε τον Γλυκό απέναντι στον γκολκίπερ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1 για τον Άρη. Και ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα από την Βούλα θα κατακτούσε το κύπελλο, στο 120+4′ ο Ψυχογιός με εξαιρετικό σουτ από πλάγια έκανε το 2-2, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι. Εκεί ο Αστέρας πιο ψύχραιμος επικράτησε με 4-1 και κατέκτησε το κύπελλο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ: Μαρινάκης, Δημητρόπουλος, Μπακοθανάσης (60′ Τουλγέρογλου), Μεϊμάρογλου, Γιατράς (117′ Μπάκας), Μάγγος, Μπελαβράκης (108′ Περέιρα), Χριστίνης, Καλέλα (108′ Ψυχογιός) Ντούλιας, Βασιλειάδης (91′ Νταγκουνάκης).
ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ: Γκόλφης, Τσεμπερλίδης, Μπέλι (106′ Γιαννόπουλος), Ελ Γκαμάλ, Μαούνης, Στακάι, Γκαβασιάδης, Μακρίδης (91΄Γλυκός)(117′ λ.τ. Κοντογιάννης), Αρσενίου, Νατσιόπουλος (117′ Καραούλης), Νεστερένκο. Πηγή: ertsports.gr
Το μήνυμα του προέδρου του Αστέρα Βάρης, Ανδρέα Αντάρτη:
“Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι ποδοσφαιριστές μας, το προπονητικό επιτελείο,το ιατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό και όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά με πάθος και αφοσίωση αξίζουν το πιο δυνατό χειροκρότημα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και σε όλους τους παράγοντες του συλλόγου που εργάστηκαν αθόρυβα αλλά καθοριστικά για να φτάσουμε ως εδώ. Χωρίς τη συμβολή τους, αυτή η επιτυχία δεν θα ήταν εφικτή.
Είναι μια ιστορική στιγμή για τον Σύλλογο μας και θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και στον κόσμο μας, που στάθηκε στο πλευρό της ομάδας σε όλη αυτή τη διαδρομή, με πίστη, φωνή και καρδιά. Η ενέργειά σας έδωσε δύναμη στην προσπάθεια όλων μας.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ θερμά και τον Γ.Σ Άρη Βούλας για την αξιόλογη εμφάνιση και τη σπουδαία προσπάθεια. Τέτοιοι αγώνες τιμούν το ποδόσφαιρο και αναδεικνύουν το πραγματικό του μεγαλείο.
Συνεχίζουμε με ενότητα, όραμα και ακόμα μεγαλύτερη φιλοδοξία για το μέλλον!”

Η δήλωση του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου:
“Τι ματσάρα ζήσαμε!
Ένας μεγάλος τελικός για το ποδόσφαιρο της πόλης μας, ανάμεσα στον Άρη Βούλας και τον Αστέρα Βάρης, που τα είχε όλα: πάθος, ένταση, ανατροπές και δυνατές συγκινήσεις!
Το 1-1 της κανονικής διάρκειας και το 2-2 στην παράταση οδήγησαν σε μια δραματική διαδικασία πέναλτι, όπου ο Αστέρας Βάρης κατέκτησε το Κύπελλο με σκορ 4-1!
Συγχαρητήρια στους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση του Αστέρα για αυτή τη σπουδαία νίκη!
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στον Άρη Βούλας για την εξαιρετική του πορεία και την ψυχή που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο.
Οι ομάδες μας απέδειξαν, για ακόμη μία φορά, ότι το ποδόσφαιρο της πόλης μας έχει ποιότητα, έχει μέλλον και – πάνω απ’ όλα – έχει καρδιά!
Συγχαρητήρια σε όλους: παίκτες, προπονητές, φιλάθλους. Είμαστε περήφανοι για εσάς!
Το υψηλό επίπεδο του χθεσινού τελικού αποτελεί και το επιστέγασμα της σημαντικής επένδυσης που πραγματοποιεί ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό — τόσο με τη δημιουργία σύγχρονων, πρότυπων εγκαταστάσεων όσο και με τη συνεχή, έμπρακτη ενίσχυση των τοπικών σωματείων.
Το επίπεδο του αθλητισμού στην πόλη μας δικαιώνει την επιλογή μας και την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Στόχος μας είναι οι νέοι της πόλης να έχουν πάντα την ευκαιρία να αθλούνται σε ασφαλείς, σύγχρονες υποδομές, να αγαπήσουν το “ευ αγωνίζεσθαι” και να εμπνευστούν από το αθλητικό ιδεώδες.”

Η ανακοίνωση του Άρη Βούλας
“Πρώτα απ όλα θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Κυανού Αστέρα Βάρης για την κατάκτηση του 21ου κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ 2025, όπου η διακύμανση του σκορ και ολόκληρος ο αγώνας ήταν μια διαφήμιση για το ποδόσφαιρο της Ανατολικής Αττικής.
Συγχαρητήρια και στον υπέροχο αυτό κόσμο που ήρθε να μας συμπαρασταθεί που δείχνει και τη δυναμική του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.
Και τέλος σε όλους τους παίκτες μας ανεξαιρέτως και το προπονητικό team που έδωσαν και την ψυχή τους σε αυτόν τον τελικό, προσπαθώντας να τον κερδίσουν, αφού έφτασαν μόνο με νίκες μέχρι εδώ. Ακόμα και χθες δεν έχασαν στην κανονική διάρκεια ούτε στην παράταση αν και προηγήθηκαν δύο φορές.

Αυτό κάτι σημαίνει όταν τα τελευταία επτά χρόνια ο Άρης έχει παίξει τρεις τελικούς κέρδισε τον έναν το 2022 και έχασε τους άλλους δύο στα πέναλτι. Μπορεί να χάνει το κύπελλο, αλλά τα κέρδη σαν ομάδα είναι τεράστια. Η φετινή χρονιά έκλεισε με μια γλυκόπικρη γεύση. 3η θέση στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στο κύπελλο. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και αυτό φάνηκε από τα συγχαρητήρια που πήραμε και συνεχίζουμε να παίρνουμε.
Καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά σε όλους!!!”
notia team
Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.
Δείτε όλα τα άρθρα από notia team