Ο Δήμος Αλίμου φιλοξενεί το Πρωτάθλημα Τοξοβολίας 2024

Συγγραφέας
26 Ιουνίου, 2024
3 λεπτά διάβασμα

Δυνατές μονομαχίες και υψηλό θέαμα υπόσχονται οι τοξοβόλοι που θα μετάσχουν στο 24ο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Ανοιχτού χώρου, Ανδρών- Γυναικών, στο ιστορικό γήπεδο Τραχώνων του Δήμου Αλίμου, το Σ/Κ 28-30 Ιουνίου.

Στους αγώνες μετέχουν συνολικά 134 αθλητές και αθλήτριες, 90 άνδρες και 44 γυναίκες, από 31 σωματεία της χώρας, ανάμεσα τους θα βρίσκονται σχεδόν όλοι οι αθλητές των εθνικών ομάδων που αγωνίστηκαν στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο της Αττάλειας για την ολυμπιακή πρόκριση.

Οι τοξοβόλοι θα αγωνιστούν στο ολυμπιακό τόξο, στο σύνθετο τόξο, αλλά και στο Barebow, ενώ θα υπάρχει και παράλληλη δράση, «Γνωριμία με την Τοξοβολία» για μικρούς και μεγάλους, ενταγμένη στο BE-ACTIVE.

Οι τοξοβόλοι αγωνίζονται στο ολυμπιακό τόξο, στο σύνθετο τόξο, αλλά και στο Barebow, ενώ υπάρχει και παράλληλη δράση, «Γνωριμία με την Τοξοβολία» για μικρούς και μεγάλους, ενταγμένη στο BE-ACTIVE.



Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου: «Το αρχαιότερο κείμενο για την ιστορία των αθλητικών αγώνων είναι τα «Άθλα επί Πατρόκλω», στο Ψ της Ιλιάδας. Εκεί ο Όμηρος περιγράφει τους λαμπρούς αγώνες που διοργάνωσε ο Αχιλλέας προς τιμή του νεκρού Πάτροκλου. Γίνονται έξι αγωνίσματα, το ένα από αυτά είναι η τοξοβολία! Αλλά να μην ξεχνάμε και ότι το τόξο ήταν ο μόνιμος σύντροφος του Απόλλωνα και της Αρτέμιδας! Σήμερα, η τοξοβολία, που επιβίωσε μέσα στους αιώνες κι ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, είναι Ολυμπιακό άθλημα στο οποίο συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες. Είναι άθλημα ακρίβειας, συγκέντρωσης και υψηλής εσωτερικής πειθαρχίας. Καθώς δεν απαιτεί μόνο δύναμη και ευστοχία αλλά και συγκέντρωση και αντίληψη, καθίσταται μια εξαιρετική άσκηση για την εκπαίδευση του μυαλού. Για όλα αυτά, ο Δήμος Αλίμου με μεγάλη χαρά βοήθησε στη διοργάνωση αυτού του Πρωταθλήματος».

Θανάσης Ρέρρας, πρόεδρος Ε.Ο. Τοξοβολίας: «Για 24η χρονιά η Ε.Ο. Τοξοβολίας διοργανώνει το Πρωτάθλημα Ανοιχτού χώρου Ανδρών -Γυναικών στον φιλόξενο Δήμο Αλίμου στο ιστορικό γήπεδο των “ΤΡΑΧΏΝΩΝ”. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αλίμου για την άψογη συνεργασία και τον Δήμαρχο κ. Κονδύλη που αγκάλιασε την Τοξοβολία. Εκτός από τους αγώνες θα υπάρξει και παράλληλη δράση για “ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ” στην οποία καλούμε όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν. Στην δράση μπορούν να λάβουν μέρος άνθρωποί όλων των ηλικιών και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα BE-ACTIVE .
Οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας θα λάβουν μέρος μεταξύ των οποίων και οι αθλητές των Εθνικών ομάδων.
Στόχος της Ε. Ο. Τοξοβολίας είναι τα επόμενα χρόνια να έχουμε περισσότερες συμμετοχές και περισσότερα σωματεία στην μεγάλη κατηγορία και των τριών τόξων».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Το Πρωτάθλημα ξεκινάει την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στο γήπεδο των Τραχώνων, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν μαθήματα Τοξοβολίας σε αρχάριους αθλητές-ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.

“Καλούμε τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων, κάθε ηλικίας, να δοκιμάσουν δωρεάν το ευγενές άθλημα της Τοξοβολίας. Σας περιμένουμε!” αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας