Άγιος Δημήτριος: “Υγειονομική βόμβα οι σωλήνες αμιάντου της ΕΥΔΑΠ”

Συγγραφέας
20 Μαΐου, 2024
1 λεπτό διάβασμα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής της παράταξης “ΑγαΠάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο“, με αφορμή την καταστροφή αγωγού της ΕΥΔΑΠ που είναι κατασκευασμένος από αμίαντο!

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (18/5), στη συμβολή των οδών Δράμας και Όθωνος.

“Ο παλιός αγωγός ύδρευσης είναι κατασκευασμένος από αμίαντο, υλικό το οποίο έχει κριθεί πλήρως ακατάλληλο και υπαίτιο για πλήθος καρκινογενέσεων, ειδικά όταν αυτό το υλικό υποστεί φθορά, αντικατάσταση, απομάκρυνση, αφαίρεση, καθώς απελευθερώνονται οι ίνες αμιάντου” λέει

“Στο σημείο βρέθηκε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ καθώς δίπλα ακριβώς από τον αγωγό ύδρευσης περνά καλώδιο υψηλής τάσης (μαρτυρία του προϊσταμένου του ΔΕΔΔΗΕ που ανέλαβε την εργασία στο σημείο), 150.000 volt.



Το δίκτυο ύδρευσης του Αγίου Δημητρίου είναι πολύ παλιό και απαιτείται πλήρης έλεγχος του σε όλο το εύρος και σταδιακή αντικατάσταση των αγωγών. Σε πολλά σημεία, γειτονιές του Αγίου Δημητρίου δημιουργούνται πλήθος προβλημάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα με σπάσιμο αγωγών όπως στην οδό Σουλίου”.

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας