Δένδιας – Οδησσός: Tο κέντρο της πόλης να γίνει Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συγγραφέας
12 Ιουλίου, 2022
3 λεπτά διάβασμα

Το μήνυμα πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Ελλάδα κάνει κάθε προσπάθεια ώστε να προστατεύσει αφενός την ίδια την Οδησσό, αλλά και τα στοιχεία της δικής μας πολιτιστικής παρουσίας εδώ από τις συνέπειες του πολέμου», έστειλε από την Οδησσό, όπου πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα ξανά στην Οδησσό. Καταρχήν, για να συναντήσω τον δήμαρχο, G.Trukhanov, και να μπορέσουμε να συζητήσουμε πώς θα συντονίσουμε την κοινή προσπάθεια ώστε το ιστορικό κέντρο της Οδησσού να γίνει πολιτιστικό μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Να δημιουργήσουμε έτσι μία ασπίδα πολιτισμού που θα προστατεύσει αυτό το ιστορικό κέντρο από τις συνέπειες του πολέμου. Ένα κέντρο, το οποίο συνδέεται με την Ελλάδα, καταρχήν διότι εδώ ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση. Το κτίριο που ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση βρίσκεται εδώ, είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Αλλά και στο κτίριο της Όπερας, όπου βρισκόμαστε τώρα, συνδεόμαστε με την Οδησσό. Είναι ένα κτίριο που κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Γρηγορίου Μαρασλή, ενός Έλληνα ο οποίος έχει πολλαπλά ευεργετήσει και την Ελλάδα. Το Δημαρχείο στην πατρίδα μου, την Κέρκυρα, λέγεται Μαράσλειο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας.

Όπως γνωστοποίησε, «αποφασίσαμε με τη βοήθεια και του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θα μας διαθέσει δύο εμπειρογνώμονες, και με την εμπειρία που ήδη έχουμε από την επιτυχημένη προσπάθεια να κάνουμε την Κέρκυρα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, να βοηθήσουμε ώστε και η Οδησσός να φθάσει πολύ σύντομα στο επίπεδο να περιληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι ξανά στην Οδησσό. Θα συναντήσω τον Δήμαρχο G. Trukhanov για να συντονίσουμε την…



Δημοσιεύτηκε από Νίκος Δένδιας στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας