Oυρές στην Ερμού για μια ρέπλικα ρολογιού Omega

Συγγραφέας
28 Μαρτίου, 2022
1 λεπτό διάβασμα

Από τη Μελβούρνη ως το Χονγκ Κονγκ κι από το Άμστερνταμ ως την Αθήνα, σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές κόσμου το Σάββατο, έξω από τα καταστήματα της αλυσίδας ρολογιών Swatch. Ο λόγος; Η απόφαση της ελβετικής εταιρείας κατασκευής ρολογιών να διαθέσει στην αγορά το μοντέλο «MoonSwatch», ένα ακριβές αντίγραφο του διάσημου Speedmaster Professional της Omega, το οποίο έγινε γνωστό επειδή το φορούσαν Αμερικανοί αστροναύτες.

Η τιμή της ρέπλικας αποτέλεσε τη βασική αιτία για την κοσμοπλημμύρα που σημειώθηκε έξω από τα καταστήματα της Swatch (μεταξύ άλλων και στην Αθήνα, στο κατάστημα της οδού Ερμού στο Σύνταγμα), καθώς η ελβετική εταιρεία προσέφερε το ρολόι στα 250 ευρώ αντί των άνω των 6.700 ευρώ, που κόστιζε το πρωτότυπο Speedmaster Professional της Omega.

Όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, τα αποθέματα του «MoonSwatch», που κυκλοφόρησε σε 11 διαφορετικές αποχρώσεις, εξαντλήθηκαν, ενώ σε πόλεις όπως η Γενεύη, σημειώθηκαν και συλλήψεις, καθώς «άναψαν τα αίματα» μεταξύ των καταναλωτών, την ώρα που περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να προμηθευτούν το «αντικείμενο του πόθου» τους. Πηγή: protothema.gr



Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας