O απολογισμός της Ανδρούτσου




Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/12 στο Δημοτικό Θέατρο, ο Απολογισμός της Δημάρχου που αφορούσε τα πεπραγμένα της περιόδου 2011-2012. Παρά τη βροχερή, χειμωνιάτικη Κυριακή, η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου ήταν κατάμεστη από φίλους κυρίως της Παράταξης αλλά και ενδιαφερόμενους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στον Απολογισμό της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου.

Η Δήμαρχος σε μια λεπτομερέστατη και άκρως αναλυτική έκθεση, αναφέρθηκε στο επιτελεθέν έργο της Δημοτικής Αρχής, που σε λίγες ημέρες κλείνει δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Οι δέκα στόχοι που είχε θέσει ως προτεραιότητα η παράταξη “Αλλάζουμε την Πόλη” μπήκαν στο μικροσκόπιο και αναλύθηκαν, κατά γενική ομολογία, με λεπτομερή,νηφάλια και αυτοκριτική διάθεση.

Καθαριότητα, Ασύρματος, Πικροδάφνη, Αναπλάσεις, Κοινωνική πολιτική, Τεχνικά έργα, Πολιτισμός, Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Κατασκήνωση, Λαχανόκηποι …και πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα έγιναν το κύριο αντικείμενο του απολογισμού.

Αναφέρθηκε στο σημερινό ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο είναι πλέον υποχρεωμένη να κινείται η Τ.Α , τα περιθώρια που καθημερινά στενεύουν και αφυδατώνουν τις δυνατότητες ουσιαστικών παρεμβάσεων των Δήμων, στις προσπάθειες και την εξάντληση των όποιων δυνατοτήτων απομένουν , ώστε ο Δήμος μας να παραμείνει οικονομικά αξιόπιστος και να εξαντλήσει τις δυνατότητες του με διαφάνεια και σύνεση, προς όφελος των Δημοτών.

Η Δήμαρχος δεν παρέλειψε να επισημάνει τα εμπόδια , τις καθυστερήσεις τις αδυναμίες και ζήτησε την κριτική αλλά και την ενεργότερη συμμετοχή όλων των Δημοτών.

Έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας ότι με σκληρή δουλειά η Παράταξη θα προσπαθήσει να υλοποιήσει όλους τους προγραμματισμένους στόχους της. Έστειλε δε ένα πολιτικό μήνυμα. ότι σε ενάμισυ χρόνο που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των Δημοτών.

Κρίνουμε απόλυτα επιτυχημένη την πρωτοβουλία και την πρόθεση της Δημάρχου να ενημερώσει τους πολίτες με μια τέτοια εκδήλωση, εκφράζουμε όμως τον σκεπτικισμό μας, πως για μια ακόμη φορά δεν ανταποκρίθηκαν και δεν πήραν τον λόγο στην συζήτηση που επακολούθησε οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι Δημότες. Αντίθετα οι αρκεσθήκαμε σε κάποιες ανούσιες και άνευ ουσιαστικού ενδιαφέροντος, τοποθετήσεις.

(http://imaginistes.com)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.