Άγ. Δημήτριος: Κόντρα δημάρχου-εργαζομένων για την αποστολή στοιχείων




 

Μεγάλη κόντρα, μέσω ανακοινώσεων, έχει ξεσπάσει στο Δήμο Αγίου Δημητρίου μεταξύ της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου και του Συλλόγου των εργαζομένων για την αποστολή λίστας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ, την περασμένη Πέμπτη, όπως ισχυρίζεται ο Σύλλογος. Η δήμαρχος στην απάντησή της θέτει μια σειρά ερωτημάτων, όπως, το πώς διακινήθηκαν τα στοιχεία, αφού το γραφείο προσωπικού είναι… κτισμένο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

«Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2012 έστειλε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των υπαλλήλων του Δήμου, έχοντας παραπλανήσει και αποπροσανατολίσει σκόπιμα τους εργαζόμενους με ανακοινώσεις για δήθεν στήριξη στον αγώνα τους, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους και κλείσιμο του Δήμου. Το ψέμα έχει όμως κοντά πόδια. Η κ. Δήμαρχος αποκαλύφθηκε, όπως και ο πραγματικός σκοπός που υπηρετεί. Να εμφανίζεται αρεστή στους δυνάστες, ξένους και εγχώριους, του ελληνικού λαού, βοηθώντας να σταλούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι και υπονομεύοντας το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς για την κ. Δήμαρχο, οι δημότες και οι εργαζόμενοι και άποψη και κρίση έχουν. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δηλώνουμε ότι είναι πλέον ανεπιθύμητη σε κάθε κινητοποίηση μας», σημειώνει ο Σύλλογος των εργαζομένων.

Μάλιστα, την καλεί «να αποφασίσει έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τοποθετηθεί στο θέμα της διαθεσιμότητας-απολύσεων. Την προκαλούμε να δεσμευθεί, αφού ισχυρίζεται πώς έστειλε τα στοιχεία γιατί ο Δήμος δεν έχει κανένα εργαζόμενο για διαθεσιμότητα πώς, αν υπάρξει έστω και μία απόλυση στο Δήμο Αγίου Δημητρίου να υποβάλει την παραίτηση της μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ήδη έχουν αποφασίσει δεκάδες Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Την καλούμε επίσης να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση θεματικού Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν αναλυτικά τα μέτρα του Μνημονίου-3 και οι συνέπειες της εφαρμογής τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η απάντηση της δημάρχου

Στην απάντησή της, η δήμαρχος μεταξύ άλλων αναρωτιέται:

»Πώς διακινήθηκαν αυτά τα στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ημέρα κατάληψης και αποκλεισμού του γραφείου προσωπικού, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος των Υπαλλήλων.

»Αν η αναφορά απλώς ότι στο Δήμο μας δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που να υπάγονται στις ρυθμίσεις μείωσης του προσωπικού, συνιστά υλοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης και της τρόικας!

»Αν η αγωνιστικότητα μονοπωλείται και μετριέται με την ακραία φρασεολογία της εν λόγω ανακοίνωσης ή με πράξεις ουσίας και αποτελεσματικότητας προς όφελος των εργαζομένων και του λαού της πόλης.

»Ποιος και πώς δίνει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και άδειες συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

»Ποια συνδικαλιστική σκοπιμότητα και ανάγκη καταγραφής “αγωνιστικών ενσήμων” υπαγόρευσε αυτή την υπερφίαλη ανακοίνωση, που όχι μόνο βασίζεται πάνω σε ανακρίβειες και ψεύδη, αλλά ξεχειλίζει από έναν ανούσιο καταγγελτικό λόγο».

(aftodioikisi.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.