Ο Γιάννης Μπαλάφας στη θεατρική παράσταση του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Την Τρίτη  11 Δεκεμβρίου 2018 στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΕΝΤΡΟΥ  ΕΙΔΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ με ΕΙΔΙΚΕΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) «Ορίζοντες» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Με τη συμμετοχή 100 εκπαιδευόμενων, εκπαιδευτών, γονέων, σπουδαστών, εθελοντών αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκαν οι  «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Σε γιορτινή ατμόσφαιρα οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την παράσταση, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Χριστουγεννιάτικο εκθετήριο με δημιουργήματα των εκπαιδευόμενων του Κέντρου.

Μετά από τρεις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις η φετινή απόπειρα είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον θεατή μέσα από ένα διαχρονικό έργο που αναδεικνύει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα . Αυτό το δύσκολο εγχείρημα έδωσε ακόμα μια ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να δείξουν ότι μπορούν να στοχεύουν όλο και ψηλότερα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση υλοποιήθηκε,  υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στη γιορτή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν: ο κος. Γιάννης Μπαλάφας-Βουλευτής Β’ Αθήνων, εκπρόσωποι από το γραφείου του Υπουργού, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ,κου. Νίκου Παππά, ο κος. Παναγιώτης Πατσαβός-Περιφερειακός Σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού & Πολεοδομικών Θεμάτων Περιφέρειας Αττικής, η κα. Μαρία Νερούτσου-Περιφερειακή Σύμβουλος Νότιου Τομέα Αττικής,  ο κος. Βασίλης Βαλασόπουλος – Δήμαρχος Δήμου Ηλιούπολης, ο κος. Κωστής Παπαδόπουλος-Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης & επίτιμο μέλος του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», ο κος. Μαρίνος Μπασούρης-Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Διαφάνειας του Δήμου Ηλιούπολης, η κα. Δήμητρα Κορμά-Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ηλιούπολης, κος. Άγγελος Γαβαλάς-Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ο κος. Χρήστος Κοκκοτίνης- Αρχηγός της παράταξης «Ηλίου-Πόλις»,  η κα. Καραμπάγια Κυριακούλα- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου «Ο Καλός Σαμαρείτης», η κα. Στεφανή Δέσποινα- Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του εκπολιτιστικού – εξωραϊστικού Συλλόγου Ηλιούπολης «Η Πρόοδος» καθώς και εκπρόσωποι από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

“Αξιέπαινη προσπάθεια, εξαιρετικά αποτελέσματα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά-ηθοποιούς” δήλωσε ενθουσιασμένος ο Γιάννης Μπαλάφας
“Στον σύντομο χαιρετισμό μου τόνισα ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας εξαρτάται από τον τρόπο αντιμετώπισης του άλλου – του ξεχωριστού – του διαφορετικού του ατόμου με αναπηρία και οι «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» παίρνουν άριστα με τον αγώνα και τις προσπάθειές τους”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.