Ο Κωνσταντέλλος τα βάζει με την Εκκλησία για τα φιλέτα στη Βουλιαγμένη

Συγγραφέας
13 Οκτωβρίου, 2018
2 λεπτά διάβασμα

“Φωτιές” άναψαν οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, για τις προθέσεις της Εκκλησίας να «αξιοποιήσει» τις εκτάσεις ιδιοκτησίας της στη Βουλιαγμένη και τη Φασκομηλιά.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιοδήποτε αίτημα ή προσπάθεια αξιοποίησης που θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της πόλης.

“Το νομικό επιτελείο του Δήμου είναι σε διαδικασία προετοιμασίας να αντιμετωπίσει την προσφυγή της Εκκλησίας στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια με σειρά ισχυρών νομικών επιχειρημάτων” αναφέρει μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Μετά την πρόσφατη συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Επισκόπου Σαλώνων, Αντωνίου, μέσω της οποίας δηλώνει τις προθέσεις της Εκκλησίας να «αξιοποιήσει» τις εκτάσεις ιδιοκτησίας της στη Βουλιαγμένη και τη Φασκομηλιά, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χαρακτηρίζεται από φυσικό τοπίο το οποίο αποτελείται από παραλιακό μέτωπο περίπου 50 χιλιομέτρων, περιαστικό δάσος και ελεύθερους, πράσινους χώρους εντός του οικιστικού ιστού.

Το γεγονός αυτό προσδίδει στην πόλη μας μοναδικό χαρακτήρα και παρέχει στους κατοίκους μας υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής. Πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως οποιαδήποτε μορφή αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι ελεύθεροι χώροι και ο συντελεστής πρασίνου της πόλης με αρνητικές συνέπειες στην συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Συνεπώς όπως ήδη έχουμε ενημερώσει την Εκκλησία της Ελλάδος σε ανώτατο επίπεδο, δεν είναι στις προθέσεις μας να συναινέσουμε σε οποιοδήποτε αίτημα ή προσπάθεια αξιοποίησης που θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της πόλης μας.

Για το λόγω αυτό, το νομικό επιτελείο του Δήμου είναι σε διαδικασία προετοιμασίας να αντιμετωπίσει την προσφυγή της Εκκλησίας στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια με σειρά ισχυρών νομικών επιχειρημάτων.

Μοναδικός στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας της πόλης μας».

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας