Αυθεντικές γεύσεις από τον Νίκο και την Γεωργία – Παράγουν παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα με φρέσκο γάλα ημέρας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ο Νίκος και η Γεωργία είναι ένα νέο ζευγάρι που πήραν την απόφαση να συνδυάσουν παλιές συνταγές και γνώσεις των προ-παππούδων και προ-γιαγιάδων από την Καππαδοκία και τον Πόντο με σκοπό να φτιάξουν παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα.

”Από Πρόβατο Γιαούρτι”. Έτσι λέγεται το εργαστήριό τους στον Άγιο Δημήτριο (Σουλίου 132), στο οποίο παράγουν προϊόντα, μακρυά από τεχνικές μαζικής παραγωγής χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά με πάντα ολόφρεσκο γάλα ημέρας.

Και το πέτυχαν, αφού συνεργάζονται με Έλληνες κτηνοτρόφους που βόσκουν τα κοπάδια τους εντός της Αττικής, στα Γεράνεια όρη και το όρος Πατέρα.

Έτσι λοιπόν το γάλα αρμέγεται κατά τις πρωινές ώρες και φτάνει στο εργαστήριό την ίδια ημέρα όπου μετά τους απαραίτητους ελέγχους και διαδικασίες παράγουν πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι, γλυκίσματα γάλακτος (ρυζόγαλο, βανίλια, κ.ά) αλλά και πίτες (γαλατόπιτα κ.ά).

“Λειτουργούμε το εργαστήριό μας από το 2012 στον Άγιο Δημήτριο, Σουλίου 132 και με εφόδια την όρεξη και τη στήριξη του κόσμου καταφέραμε όχι μόνο να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες της κρίσεις αλλά και να γίνουμε καλύτεροι παρέχοντας την επιλογή του παραδοσιακού γαλακτοκομικού στα νότια προάστια” λένε στο NOTIA.GR, ο Νίκος και η Γεωργία.

“Το όραμά μας, μετά από σχεδόν 7 χρόνια λειτουργίας και έχοντας αποκτήσει 2 παιδάκια, είναι να θυμίσουμε στους νέους και ειδικότερα στους νέους γονείς τις ευεργετικές ιδιότητες του πρόβειου γιαουρτιού καθώς το πρόβειο γάλα έχει περισσότερη πρωτείνη και ασβέστιο από τα άλλα γάλατα.

Τέλος, ακολουθώντας τους κανόνες της φύσης, είναι σημαντικό να ενημερώσουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες όπου το γάλα λιγοστεύει και οι προβατίνες εγκυμονούν το εργαστήριο σταματάει την λειτουργία του”.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.