Άλιμος – Μεταφορά περιπτέρου διχάζει το Δημοτικό Συμβούλιο




 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου, με την πλειοψηφία της Διοίκησης, πήρε μία αμφιλεγόμενη απόφαση που θα συζητηθεί πολύ τους επόμενους μήνες στον Δήμο μας. Συγκεκριμένα με την αρ. 189/2012 απόφασή του (ΑΔΑ: Β4Θ6ΩΨΒ-ΨΝΙ) το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψήφους 17 υπέρ και 11 κατά, αποφάσισε την μεταφορά ενός περιπτέρου από την Λεωφ. Ποσειδώνος, στα όρια με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου,στην Λεωφ. Βουλιαγμένης ακριβώς στην είσοδο του νέου σταθμού του μετρό.

Η αντίδραση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας ήταν σφοδρή με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκου Τσαμπαρλή, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση προκλητική προσπάθεια εξυπηρέτησης που έρχεται σε αντίθεση με τις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο του είπε ότι αυτές τις πρακτικές ακολουθούσε και το κόμμα που τον στηρίζει πολιτικά και έφτασε τέταρτο κόμμα στις επιλογές του Δήμου μας. Ο Δήμαρχος δεν μπόρεσε να πείσει ούτε το σύνολο της δημοτικής του παράταξης αφού ανάμεσα στις αρνητικές ψήφους είναι και αυτές των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Δημήτρη Δημάκη.
Οι αντιρρήσεις της μειοψηφίας εντοπίζονται καταρχάς στο ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία στην εμπορική αξία της νέας θέσης με την παλαιά, που είναι και το ηθικό μέρος του ζητήματος. Εξίσου σημαντικό και στον νομικό σκέλος, μια και ο νόμος επιτρέπει μετατόπιση μόνο στην εγγύς περιοχή και όχι από την μία άκρη στην άλλη.
Σύσσωμη η μειοψηφία πρότεινε το αυτονόητο δηλαδή να ιδρυθεί στο μετρό νέα θέση περιπτέρου και να διατεθεί σε δικαιούχους, σύμφωνα με τον νόμο.

(alimos.com)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.