Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση




ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ:
Σε ένα θαυμάσιο και ρομαντικό περιβάλλον στην παραλία του πρώην κάμπινγκ Βούλας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 η πρώτη κινηματογραφική προβολή, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του κάμπινγκ

Η ταινία που προβλήθηκε ήταν το γνωστό έργο «Ακόμα και η Βροχή» του Ισπανού σκηνοθέτη Ισιάρ Μπολάιν που αναφέρεται στον αγώνα του λαού Βολιβίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Έκπληξη για τους διοργανωτές ήταν η μεγάλη πέρα από την προσδοκία μας προσέλευση του κόσμου, ώστε δεν ήταν αρκετά τα καθίσματα που εθελοντικά είχαμε συγκεντρώσει.
Μετά από την προβολή ακολούθησε συζήτηση για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ με παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στην επιχείρηση, Λεωνίδα Κουτσούρη, Διονύση Γελαδά και Βασίλη Τσόκαλη. Τα στοιχεία που παρουσίασαν στον κόσμο αποδείκνυαν ότι:
α) Το νερό σα φυσικός πόρος είναι κοινωνικό αγαθό, δε μπορεί να γίνει αντικείμενο εμπορευματοποίησης και πρέπει να μείνει κάτω από το δημόσιο έλεγχο. Πολύ περισσότερο που από αυτό το αγαθό εξαρτάται απόλυτα η υγεία μας και η ίδια η ζωή μας.
β) Η ΕΥΔΑΠ παρά το ότι έχει πολύ χαμηλό τιμολόγιο είναι κερδοφόρα επιχείρηση.
γ) Η ΕΥΔΑΠ και με την ύδρευση αλλά και με την αποχέτευση μπορεί να προσφέρει, και το κάνει ήδη, και σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, όπως το Κέντρο της Ψυτάλλειας, όπου πραγματοποιείται ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων με αποτέλεσμα την απορρύπανση του Σαρωνικού, η αξιοποίηση της λυματολάσπης για βιομάζα και αναδάσωση περιοχών και η παραγωγή βιοαερίου ως καύσιμο.
Πολλοί από τους παρευρισκόμενους πήραν το λόγο και έκαναν ερωτήσεις όπως και τοποθετήσεις και στο τέλος συμφωνήσαμε ότι είναι ανάγκη να ενταθεί η ενημέρωση για τη μεγάλη σημασία της διατήρησης της ΕΥΔΑΠ σε δημόσιο έλεγχο και να οργανώσουμε συντονισμένα τις αντιστάσεις μας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Η συζήτηση κύλησε τόσο ευχάριστα κάτω από τον ξάστερο ουρανό και με τη θέα των κυματισμών της θάλασσας, ώστε έφτασαν μεσάνυχτα χωρίς να το καταλάβουμε. Ορισμένοι φίλοι μετά την εκδήλωση απόλαυσαν και νυχτερινό μπάνιο.


Στην εκδήλωση, εκτός από τους συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ, παραβρέθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική Αντώνης Σπανολιός, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και μέλος στο ΔΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ Γιάννης Παναγόπουλος, η Ανθή Βέλη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,ο εκπρόσωπος του Δικτύου Προστασίας του Σαρωνικού στην Ανάβυσσο Λάμπρος Μεραντζής και η Αφροδίτη Κουντούρη συντονίστρια του Δικτύου Αλληλεγγύης «Μίτος των Πολιτών».
Μετά από την πρώτη αυτή επιτυχημένη εκδήλωση θα ακολουθήσουν και άλλες που θα συζητηθούν στην επόμενη Συνέλευση των Εθελοντών την Τετάρτη 23 Ιουλίου 8.00μμ στο χώρο του κάμπινγκ. Καλούμε και νέους εθελοντές και εθελόντριες να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις του κάμπινγκ, για να μπορούμε να πραγματοποιούμε περισσότερες και ακόμα πιο περιχυμένες εκδηλώσεις.
Κλείνοντας θέλουμε να επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά, ότι η είσοδος στο πρώην κάμπινγκ είναι πλέον ελεύθερη και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Μάκης Σταύρου Μέλος της Συνέλευσης Εθελοντών του Κάμπινγκ Βούλας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.