Σείστηκε η Βάρκιζα (VIDEO)




festivarki

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Σείστηκε η Βάρκιζα από το πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην τριήμερη γιορτή για τη Μεσόγειο, με τίτλο «Μουσική και Οίνος». Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το οποίο πραγματοποιήθηκε  στις 24, 25, και 26 Ιουνίου στην παραλία Βάρκιζας (δίπλα στο λιμάνι), άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους.

Τo φεστιβάλ επέτρεψε σε όσους το παρακολούθησαν, να κάνουν μια διαδρομή στη μουσική, την τέχνη και την οινογνωσία με σταθμούς την Κάτω Ιταλία, τη Σικελία, τη Γαλλία και τη νησιωτική Ελλάδα, δίπλα στη θάλασσα, με μουσική και κρασί από τη Μεσόγειο.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, ξεκίνησε μουσικό αφιέρωμα στη Νότια Γαλλία και τη Νότια Ισπανία με την Κατερίνα Κουρεντζή. Η βραδιά  κορυφώθηκε με συναυλία των Encardia, που  μας ταξίδεψε  στην Κάτω Ιταλία και τη Σικελία και ξεσήκωσε τον κόσμο σε ένα χορευτικό πανδαιμόνιο με τη διονυσιακή τους μουσική.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών ζωγράφισαν σε βαρέλια και καβαλέτα με τα παιδιά, θέματα εμπνευσμένα από τη θάλασσα και τον οίνο. Στις 20:30 o Δρ. Οινολογίας Δημήτρης Χατζηνικολάου, παρέδωσε μαθήματα οινογνωσίας και μύησε τον κόσμο στα μυστικά επιλεγμένων κρασιών. Στη συνέχεια μας ταξίδεψε στην ιστορία του κρασιού και τη λαογραφική ιστορία του τόπου μας, μέσα από video, σχόλια και τραγούδια, που ερμήνευσε ζωντανά ο μουσικοσυνθέτης Βασίλης Χατζηνικολάου  συνοδεία ορχήστρας. Στο δεύτερο μέρος  έγινε ένα αφιέρωμα στη νησιωτική Ελλάδα με την  Καίτη Κουλλιά .

Η βραδιά ζώντανεψε με τη συμμετοχή των τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων του Λαογραφικού Ομίλου Βάρης «ΣΕΜΕΛΗ», του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης, της Ένωσης Κρητών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του Χορευτικού τμήματος του 1ου Γυμνασίου Βούλας που γοήτευσαν τον κόσμο και τον παρέσυραν στο τέλος να χορέψει και αυτός.

Η αυλαία του Φεστιβάλ έπεσε την Κυριακή 26 Ιουνίου, με τη μεγάλη συναυλία του   Θάνου Μικρούτσικου και του Μιλτιάδη Πασχαλίδη, με συνοδοιπόρο τους τη Μιρέλα Πάχου. Οι δύο τραγουδοποιοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεσήκωσαν τον κόσμο με τραγούδια κοινού αισθήματος από το ανεμολόγιο και το Σταυρό του Νότου, μέχρι τη Ρόζα και τις Βυθισμένες Άγκυρες.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συνεχάρη όλους τους συντελεστές για τη διοργάνωση και υποσχέθηκε (στο κοινό) να επαναληφθεί και του χρόνου. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξε της Περιφέρειας Αττικής, και ο Αντιπεριφερειάρχης, Πέτρος Φιλίππου, κατά τον χαιρετισμό του, έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο και προέτρεψε τον Δήμαρχο να συνεχίσει να προσφέρει.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.