Άλιμος: Αγορά προϊόντων την Κυριακή 3 Μαΐου με σύνθημα την αποδοχή του σώματος και τη σωστή διατροφή

Συγγραφέας
2 Μαΐου, 2026
2 λεπτά διάβασμα

Μια ξεχωριστή ανοιξιάτικη αγορά προϊόντων διοργανώνει ο Δήμος Αλίμου αυτή την Κυριακή 3 Μαΐου, μετατρέποντας την Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα) σε σημείο συνάντησης για την υγεία, την ευεξία και την παράδοση.

Από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ., οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, καθώς στη δράση συμμετέχει ενεργά το Κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Δίαιτας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της Μεσογειακής Διατροφής και της αγάπης για το σώμα μας.

Πρόκειται για έναν εορτασμό που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της σχετικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει στο:

  • Να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ.
  • Να ενημερωθούμε για τις βλαβερές συνέπειες των εξαντλητικών διαιτών.
  • Να βάλουμε τέλος στις διακρίσεις κατά των υπέρβαρων συνανθρώπων μας.

Η Μεσογειακή Διατροφή έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως στοιχείο Άυλης Κληρονομιάς της ανθρωπότητας λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων της. Βασισμένη στη λιτότητα, το μοίρασμα και την εποχικότητα, παρέχει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σήμερα, όπως η απώλεια της βιοποικιλότητας, η σπατάλη τροφίμων και η κλιματική αλλαγή.



Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας