Άλιμος: Η Αποκαθήλωση στο Βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Παναγίας

Συγγραφέας
7 Απριλίου, 2026
1 λεπτό διάβασμα

Μια ιδιαίτερη πνευματική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι πιστοί του Αλίμου και των γύρω περιοχών τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς το ιστορικό Βυζαντινό εκκλησάκι των «Εισοδίων της Παναγίας», που βρίσκεται εντός του κτήματος Τραχώνων-Γερουλάνου, θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

Σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας, οι πολίτες θα μπορούν να προσκυνήσουν και να παρακολουθήσουν την ακολουθία της ημέρας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αλίμου και την Εταιρεία Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου:

  • Ωράριο Λειτουργίας: Ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός για τους επισκέπτες από τις 9:00 π.μ. έως τις 18:00.
  • Κορύφωση Θείου Δράματος: Στις 15:00 το μεσημέρι θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία της Αποκαθήλωσης του Κυρίου, σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης.

Η δράση αυτή αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων της περιοχής, επιτρέποντας στους δημότες να έρθουν σε επαφή με την τοπική κληρονομιά τη σημαντικότερη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν, η είσοδος στο κτήμα Τραχώνων θα πραγματοποιείται από δύο σημεία:



  1. Από την οδό Αρχαίου Θεάτρου.
  2. Από την οδό Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας