Το μήνυμα του δημάρχου Γλυφάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Συγγραφέας
3 Δεκεμβρίου, 2025
3 λεπτά διάβασμα

Ο Γιώργος Παπανικολάου, στέλνει το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μάλιστα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο υπό κατασκευή πρότυπο ειδικό σχολείο (νηπιαγωγείο και δημοτικό) το οποίο θα μπορεί να υποδεχθεί στο τέλος του 2026 περίπου εκατό παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, σε μία πραγματικά υπερσύγχρονη εγκατάσταση.

@gpapanikolaou.official Η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αλλά κυρίως είναι μια ημέρα του χρόνου που μας θυμίζει τι πρέπει να κάνουμε τις υπόλοιπες 364: Να στηρίζουμε το δικαίωμα στην ανεξάρτητη διαβίωση με έργα και πράξεις, όχι μόνο με λόγια. Στη Γλυφάδα ο αγώνας που δίνουμε είναι καθημερινός. Έχουμε κερδίσει πολλές μάχες και μένουν ακόμα αρκετές – θα τις κερδίσουμε κι αυτές. Στην παραλία μας κάθε καλοκαίρι λειτουργούμε με το απαραίτητο προσωπικό και με όλες τις συνοδές υποδομές το Seatrac, μια πρότυπη εγκατάσταση που διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. Κάθε χρόνο το Seatrac της Γλυφάδας είναι πρώτο σε χρήσεις πανελλαδικά και σπάει το δικό το ρεκόρ. Οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στην πόλη μας αυξάνονται διαρκώς, το ίδιο και οι ράμπες στα πεζοδρόμια και στα σχολεία. Στο Δήμο μας εργάζονται περίπου 50 συμπολίτες μας ΑμεΑ και είμαστε υπερήφανοι για το έργο που προσφέρουν καθημερινά. Δεν θα σας κουράσω με όλα τα σχετικά έργα και τις δράσεις μας. Μόνο μια φράση για την κορωνίδα των προσπαθειών μας τα τελευταία χρόνια: Το πρότυπο ειδικό σχολείο (νηπιαγωγείο και δημοτικό) το οποίο θα μπορεί να υποδειχθεί στο τέλος του 2026 περίπου εκατό παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, σε μία πραγματικά υπερσύγχρονη εγκατάσταση. Ίσες ευκαιρίες, λοιπόν, για όλες και για όλους. Στην πράξη. Ένα δικαίωμα αυτονόητο, που η σημερινή ημέρα μας το θυμίζει και το καθιστά επίκαιρο. ❤️ #παγκόσμιαημέρααμεα #αμεα #glyfada #γλυφάδα #προσβασιμότητα ♬ πρωτότυπος ήχος – Giorgos Papanikolaou

Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανικολάου:

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αλλά κυρίως είναι μια ημέρα του χρόνου που μας θυμίζει τι πρέπει να κάνουμε τις υπόλοιπες 364: Να στηρίζουμε το δικαίωμα στην ανεξάρτητη διαβίωση με έργα και πράξεις, όχι μόνο με λόγια.

Στη Γλυφάδα ο αγώνας που δίνουμε είναι καθημερινός. Έχουμε κερδίσει πολλές μάχες και μένουν ακόμα αρκετές – θα τις κερδίσουμε κι αυτές. Στην παραλία μας κάθε καλοκαίρι λειτουργούμε με το απαραίτητο προσωπικό και με όλες τις συνοδές υποδομές το Seatrac, μια πρότυπη εγκατάσταση που διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. Κάθε χρόνο το Seatrac της Γλυφάδας είναι πρώτο σε χρήσεις πανελλαδικά και σπάει το δικό του ρεκόρ.



Οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στην πόλη μας αυξάνονται διαρκώς, το ίδιο και οι ράμπες στα πεζοδρόμια και στα σχολεία. Στο Δήμο μας εργάζονται περίπου 50 συμπολίτες μας ΑμεΑ και είμαστε υπερήφανοι για το έργο που προσφέρουν καθημερινά.

Δεν θα σας κουράσω με όλα τα σχετικά έργα και τις δράσεις μας. Μόνο μια φράση για την κορωνίδα των προσπαθειών μας τα τελευταία χρόνια: Το πρότυπο ειδικό σχολείο (νηπιαγωγείο και δημοτικό) το οποίο θα μπορεί να υποδεχθεί στο τέλος του 2026 περίπου εκατό παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, σε μία πραγματικά υπερσύγχρονη εγκατάσταση.

Ίσες ευκαιρίες, λοιπόν, για όλες και για όλους. Στην πράξη. Ένα δικαίωμα αυτονόητο, που η σημερινή ημέρα μας το θυμίζει και το καθιστά επίκαιρο.

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας