Μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά η άτυχη υπάλληλος στην Καθαριότητα του Δήμου Αλίμου – Έκανε το μοιραίο δρομολόγιο, αντικαθιστώντας συνάδελφό της που ήταν σε άδεια – Πρόσφατα είχε πεθάνει ο άντρας της
H ανάρτηση του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη:
“Σπαραγμός για τη Ρούλα, που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί την ώρα του καθήκοντος… Βαθιά οδύνη για μια εξαιρετική γυναίκα και υποδειγματική εργαζόμενη που βρήκε άδικο και φριχτό θάνατο.
Ακόμα σε σοκ και συγκλονισμένοι, εκφράζουμε όλοι τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Θα έχουν τη συμπαράστασή μας σε ό,τι χρειαστεί, όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, οι παρόντες στο τραγικό συμβάν.
Προσέχετε, όταν οδηγείτε. Δεν είστε μόνοι σας στον δρόμο! Η τραγωδία παραμονεύει σε κάθε γωνία, συχνά εκεί που δεν την περιμένουμε…”
Σύμφωνα με πληροφορίες του Notia.gr, βίντεο από κάμερα του Everest που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Τροχαίας Καλλιθέας, δείχνει το ταξί να πέφτει “αφρενάριστο” πάνω στο απορριμματοφόρο, συνθλίβοντας κυριολεκτικά την άτυχη εργαζόμενη στην Καθαριότητα του Δήμου Αλίμου.
Ο συνάδελφός της μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που συνέβη, καταρρέει.

Η τραγωδία με θύμα την 65χρονη Ρούλα Ν., εκτυλίχθηκε λίγο πριν τις 6:30, το πρωί της Παρασκευής, στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Παναγή Τσαλδάρη, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Το απορριμματοφόρο του Δήμου Αλίμου, έχει σταματήσει με αναμμένα τα αλάρμ και το φάρο, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
Οι δύο εργαζόμενοι έχουν πάρει τον πράσινο κάδο από το σημείο, τον έχουν αδειάσει, τον έχουν “ξεκουμπώσει” από τον βραχίονα και είναι έτοιμοι να τον επιστρέψουν στη θέση του.


Η άτυχη γυναίκα βρίσκεται αριστερά και ο συνάδελφός της δεξιά. Και τότε γίνεται το κακό!
Σοκαρισμένος ο συνάδελφός της περιγράφει στο newsit.gr όσα συνέβησαν:
«Ήταν περίπου 6:30 όταν σταματήσαμε με το απορριμματοφόρο δεξιά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος για να αδειάσουμε έναν κάδο. Aφού αδειάσαμε τον κάδο, πήγα να τον βάλω στην θέση του και εκείνη την στιγμή αντιλήφθηκα τον οδηγό ταξί περίπου στα 15 μέτρα μακριά από εμάς στη μεσαία λωρίδα.
Την στιγμή που τράβηξα τον κάδο βλέπω την μούρη του ταξί να είναι καρφωμένη προς τα πάνω μας. Δεν πρόλαβα να κάνω κάτι και κάρφωσε πίσω από το απορριμματοφόρο. Αφού καρφώθηκε είχε πιάσει την Ρούλα από την μέση και πάνω και το μπροστά μέρος μπήκε μέσα και εκείνη από την μέση και πάνω είχε σφηνωθεί στο παρμπρίζ και από την μέση και κάτω ήταν στο καπό και στο απορριμματοφόρο. Ο θάνατος πρέπει να ήταν ακαριαίος, όμως στο δίλεπτο την άκουσα να αναπνέει και είχα την ελπίδα ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Η Ρούλα ήταν στον δήμο Αλίμου χρόνια, ήταν έτοιμη να βγει σε σύνταξη, είχε δύο παιδιά. Εγώ πιστεύω ότι τον οδηγό πρέπει να τον πήρε ο ύπνος, ωστόσο έτρεχε πάρα πολύ, γιατί το απορριμματοφόρο ήταν σταθμευμένο με χειρόφρενο και αφού συγκρούστηκε μετακινήθηκε για κάποια μέτρα.
Με την Ρούλα δεν συνεργαζόμασταν καθημερινά, σήμερα μετά από καιρό συνεργαστήκαμε γιατί η συνάδελφος η δικιά μου βγήκε σήμερα σε άδεια και μπήκε στην θέση της η Ρούλα. Το ασθενοφόρο ήρθε σχετικά γρήγορα. Αλήθεια, αυτή την εικόνα δεν ξέρω πως θα την βγάλω από το μυαλό μου»
Χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών για να απεγκλωβίσουν το σώμα της.
Χωρίς τις αισθήσεις της απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνεπεία τροχαίου στη συμβολή της οδού Παναγή Τσαλδάρη και λεωφόρου Ποσειδώνος στον Άλιμο Αττικής. Επιχείρησαν 8 #πυροσβέστες με 3 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 6, 2025
O 23χρονος ταξιτζής υποβλήθηκε σε αλκοτέστ τα αποτελέσματα του οποίου, ήταν αρνητικά.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για το τροχαίο στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της εργαζόμενης στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αλίμου και τον τραυματισμό του επιβάτη του ταξί.
Ο οδηγός του ταξί, είναι αντιμέτωπος με την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που αφορά επικίνδυνη οδήγηση υπό τη μορφή των επικίνδυνων ελιγμών από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου.
Η δίωξη περιλαμβάνει επίσης τα πλημμελήματα που ανά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια τελεσθείσα από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας από αμέλεια και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης που αφορά τον οδηγό του απορριμματοφόρου, καθώς είχε λήξει η άδεια του. Και οι δύο θα απολογηθούν στον Ανακριτή την Τρίτη το μεσημέρι.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από το οπτικό υλικό και από την αυτοψία που έγινε στο σημείο του δυστυχήματος, προκύπτει ότι το ταξί ενώ βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ξαφνικά άλλαξε πορεία, βρέθηκε στη δεξιά λωρίδα και έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο. Ο 23χρονος οδηγός στην κατάθεση του λέει ότι δεν θυμάται τίποτα.
“Δεν μπορώ να θυμηθώ τι έγινε. Έχω κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι πέρασα τη Λεωφόρο Καλαμακίου και ξαφνικά άκουσα ένα μπαμ.”
Ο γιος της άτυχης 65χρονης, μίλησε στο MEGA και ανέφερε:
“Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω για την μάνα μου, είναι ότι ήταν μια μάνα η οποία έκανε τα πάντα για εμάς και σηκώθηκε ένα πρωί, όπως κάθε μέρα. Είχε 1-2 χρόνια να βγει στη σύνταξη.
Έκανε ό,τι έκανε για να βγάλει το μεροκάματο της, να ζήσει όπως ζει ο κάθε ένας με δυσκολία, με αξιοπρέπεια και δεν γύρισε ποτέ πίσω, τελείως άδικα.
Ένας άνθρωπος, μια μάνα με δύο παιδιά, πήγε να βγάλει το μεροκάματο, τα προς το ζην και δεν γύρισε πίσω, τα υπόλοιπα είναι θέμα δικαστηρίου, είναι θέμα των αρχών δηλαδή.
Θα ασχοληθώ μόνο με ό,τι επίσημο πάρω στα χέρια μου από τροχαία κλπ. Διάφορα λέγονται, αν δεν τα δεις γραπτώς, να δεις ακριβώς τι έχει συμβεί, γιατί υπάρχουν κάμερες, δεν μπορείς να ξέρεις τίποτα. Οπότε ό,τι και να σας πω είναι εικασίες. Έχω εμπιστοσύνη στην τροχαία και θέλω να ξέρω, να πέσει φως σε οτιδήποτε έχει να κάνει και να αποδοθεί δικαιοσύνη”.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το τραγικό συμβάν, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Αντωνάκης, είπε ότι η γυναίκα «έπεσε εν ώρα καθήκοντος», προσθέτοντας ότι ο ίδιος είδε ένα αυτοκίνητο σφηνωμένο πίσω από το απορριμματοφόρο, χωρίς κανένα φρενάρισμα στην άσφαλτο.
Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης μιλώντας στο enikos.gr, είπε: «Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο οδηγός του ταξί δεν φρέναρε πριν από την σύγκρουση. Πρέπει να έπεσε πάνω στην εργαζόμενη και στο απορριμματοφόρο με μεγάλη ταχύτητα. Λογικά υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από τα γύρω καταστήματα, οπότε η Τροχαία θα έχει καθαρή εικόνα για το πώς συνέβη η τραγωδία.
Την ήξερα, εργαζόταν χρόνια στην υπηρεσία. Ο συνάδελφός της, ο οποίος ήταν ακριβώς δίπλα όταν έγινε το δυστύχημα, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, αφού είδε με τα ίδια του τα μάτια αυτό που συνέβη. Θα μπορούσαμε να έχουμε δύο νεκρούς, ή να ήταν αυτός στην θέση της. Δυστυχώς ότι και να πούμε είναι λίγο σε τέτοιες περιπτώσεις».
Τι είπε ο Δήμαρχος στο «OPEN ΤΩΡΑ»

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Aκόμη μια εργάτρια απορριμματοφόρου προστέθηκε στο μαύρο κατάλογο των θυμάτων εν ώρα εργασίας. Μια ακόμη συνάδελφος που δεν θα γυρίσει στο σπίτι της και στην οικογένεια της.
Σήμερα το πρωί στον Άλιμο, κατά τη διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων στην λεωφόρο Ποσειδώνος ταξί συγκρούστηκε στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να σκοτώσει ακαριαία την συνάδελφο. Μια συνάδελφο συμβασιούχο λίγο πριν τη σύνταξη.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου.
Είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι σε ένα κλάδο που θρηνεί πάνω από ογδόντα (80) νεκρούς και δεν παίρνει κανένα μέτρο για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων, την βλέπουν ως κόστος.
Κάθε μέρα που περνάει οι συνθήκες εργασίας στους Δήμους γίνεται και χειρότερη και έχουμε κουραστεί να ακούμε για την «κακιά ώρα» και την «κακιά στιγμή».
Απαιτούμε την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου και την υιοθέτηση άμεσα μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων.
Στηρίζουμε και καλύπτουμε απόλυτα την σημερινή Στάση Εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου ως την λήξη της βάρδιας σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πένθους για το θλιβερό γεγονός.
ΩΣ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ!!!
notia team
Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.
Δείτε όλα τα άρθρα από notia team