Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο βουνό της Γλυφάδας (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συγγραφέας
11 Ιουνίου, 2025
2 λεπτά διάβασμα

Ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στο βουνό της Γλυφάδας, προβλήθηκε στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση, στον ALPHA,

Καταπατημένες εκτάσεις με παράνομα μαντριά, ζώα μέσα σε άθλιες συνθήκες, χωρίς νερό, χωρίς σκιά, σκυλιά δεμένα μόνιμα σε αλυσίδες εκτεθειμένα στον ήλιο, το κρύο, τη βροχή, χωρίς ιατρική φροντίδα.

Κουτάβια και ανεξέλεγκτες γέννες, παράνομες εκτροφές χωρίς καμία υγειονομική μέριμνα.

Εύφλεκτα υλικά, σκουπίδια, αυθαίρετες κατασκευές από παλέτες και τσίγκους και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.



“Είναι πασιφανές ότι είναι όλο καταπατημένο. Ο Δήμαρχος έχει ενημερώσει πάρα πολλές φορές και την Πολιτική Προστασία και το Δασαρχείο ότι αυτή η κατάσταση που υπάρχει πάνω στο βουνό είναι πάρα πολύ επικίνδυνη τώρα το καλοκαίρι αν πάρει φωτιά, γιατί είναι όλα εύφλεκτα υλικά” λέει η Μαίρη Μηλιαρέση, αντιδήμαρχος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων και Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς, η οποία έχει αναρτήσει φωτογραφίες από άρρωστα ζώα.

“Παραθέτω και φωτογραφίες από καταγγελίες ανθρώπων που πάνε βόλτα στο βουνό και από τα ζώα που πετάνε όταν αρρωστήσουν (φυσικό κι επόμενο) και τα μαζεύουμε εμείς να τα σώσουμε.

Ξέρω ότι ενοχλώ πολύ κάποιους (γνώριμους). Έχω την γνώση του κινδύνου που διατρέχω και ενημερώνω ότι είμαι προετοιμασμένη για όλα” αναφέρει σε ανάρτησή της

Το Δασαρχείο Πεντέλης κάνει λόγο για μία χρόνια κατάσταση.

“Αυτή υπόθεση με τα μαντριά είναι πάρα πολύ παλιά έχουν υποβληθεί μηνύσεις, μπήκαμε μέσα στους δασικούς χάρτες και είδαμε ότι κάποιες από αυτές τις περιοχές είναι δασικού χαρακτήρα και έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις στο δασικό χάρτη” δήλωσε στην εκπομπή ο δασάρχης Πεντέλης κ.Κολοβός

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας